Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τσαρουχιάστε τον ελέυθερα - βγάλτε το άχτι σας

Συνάντηση συλλογικοτήτων της Μακεδονίας και της Θράκης, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων,



Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας
Οι πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά σοβαρών εξελίξεων, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το ίδιο, λίγο – πολύ συμβαίνει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Οι περισσότερες από αυτές τις εξελίξεις συνδέονται με την κατασκευή των λεγόμενων ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων (ΟΕΔΑ), αλλά και με νέες πρακτικές στους καλλικρατικούς δήμους, όπως αυτές της εκχώρησης, ακόμη και της αποκομιδής των απορριμμάτων των δήμων, σε ιδιώτες.
Είναι γνωστή η πολύχρονη εμπλοκή της εγκατάστασης στην Ημαθία, η δημοπράτηση της εγκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία, η προώθηση, πολύ πρόσφατα, των περιβαλλοντικών μελετών των εγκαταστάσεων της Αν. Μακεδονίας – Θράκης (σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη), η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της εγκατάστασης στη ΝΑ Θεσσαλονίκη, η θετική γνωμοδότηση στην προκαταρκτική μελέτη της μονάδας στη ΒΔ Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια της κατασκευής και λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, καθώς και μια σειρά άλλων επιμέρους “περιστατικών”.
Το ανησυχητικό στην όλη υπόθεση είναι ο εμφανής και επιλεκτικός προσανατολισμός σε μια, συγκεκριμένου τύπου, διαχείριση, που προκρίνει τους μεγάλους ΧΥΤΑ και τις κεντρικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας τεράστιων ποσοτήτων σύμμεικτων απορριμμάτων, με παραγωγή, κυρίως, δευτερογενών καυσίμων (RDF και SRF) και την κατασκευή, αναπόφευκτα, μονάδων καύσης. Ενώ, ανοιχτή παραμένει η πόρτα και στην απ’ ευθείας καύση των απορριμμάτων. Πρόκειται για έναν τύπο διαχείρισης, που προωθεί ένα πανάκριβο, συγκεντρωτικό και αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο, που λειτουργεί σε όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και εκτοξεύει το κόστος διαχείρισης (και τα δημοτικά τέλη). Παράλληλα, υπονομεύει τις βιώσιμες πρακτικές της αποκεντρωμένης διαχείρισης, της μέγιστης δυνατής ανάκτησης (με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση), ενισχύει την αποξένωση και καλλιεργεί την αδιαφορία στους πολίτες.
Το παράλογο της υπόθεσης βρίσκεται στο ότι, την ίδια στιγμή και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, που δείχνουν την ανεδαφικότητα των προωθούμενων σχεδίων:
· Έχει τεθεί σε διαβούλευση και αναμένεται η κατάθεση σχεδίου νόμου - πλαισίου για τα απόβλητα, που θα ενσωματώνει και την οδηγία 2008/98/ΕΚ
· Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσης του έργου αναθεώρησης του εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων, ενώ και αρκετοί περιφερειακοί σχεδιασμοί αναθεωρούνται.
Όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι είναι αρκετοί λόγοι για να επιδιώξουμε μια συνάντηση εργασίας πολιτών και συλλογικοτήτων της Μακεδονίας και της Θράκης, με σκοπό να ανταλλάξουμε ενημέρωση και σκέψεις για κοινές δράσεις και εναλλακτικές λύσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σας καλούμε, λοιπόν, να συναντηθούμε, το Σάββατο 3/9, στη Θεσσαλονίκη, στις 11.30 π.μ., στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32).

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Πρωτοβουλία πολιτών Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
e-mail επικοινωνίας με την πρωτοβουλία: prosynat@gmail.com
forum επικοινωνίας: http://groups.google.com/group/prosynat
e-mail επικοινωνίας με το forum: prosynat@googlegroups.com

Βόμβα ΑΣΕΠ στα «πράσινα stage»



(Ανανεωμένο). Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη του Πεπονή γράφαμε στις 16 Αυγούστου όταν μυριστήκαμε ότι το ΠΑΣΟΚ πάει να κάνει προσλήψεις από το παράθυρο στους δήμους. Αυτό το θέμα λοιπόν ανακάλυψαν ξαφνικά τα ΜΜΕ και ειδικότερα το Mega που τελευταία ασκεί αντικυβερνητική πολιτική. Αλλά επρόκειτο για ένα θέμα ολοφάνερα σκάνδαλο. Το είπε ουσιαστικά και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης, μιλώντας σε διακομματική επιτροπή της Βουλής. Όπως αποκάλυψε η Αρχή δεν έχει καμιά ανάμειξη στην πρόσληψη μέσω ΜΚΟ 55.000 συμβασιούχων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Εμείς δεν θα έχουμε καμία ανάμειξη. Δεν τα ξέρουμε, δεν είναι στις αρμοδιότητες μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε“, δήλωσε ο Γ. Βέης, αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής ανέργων μέσω ΜΚΟ, οι οποίοι θα απασχοληθούν – με πεντάμηνες συμβάσεις – σε Δήμους. Αιτιολογώντας την άρνηση αυτή του ΑΣΕΠ, ο κ. Βέης σημείωσε πως όταν έγινε η σχετική πρόταση από τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ήταν ήδη “τετελεσμένα γεγονότα και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ουσιαστικό έλεγχο και δύσκολα θα έβαζες την υπογραφή σου”.
Τι είπε ουσιαστικά; Ότι δεν μπορούσε αυτός να υπογράψει για προσλήψεις που ήδη είχαν αποφασιστεί. Δεν είναι γλάστρα ο ΑΣΕΠ παρά τα προβλήματα που έχει.
Ο κ. Βέης πρόσθεσε ότι το ΑΣΕΠ θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνογνωσία του και να κάνει προτάσεις για να βελτιωθούν οι διαδικασίες, τόσο της προκήρυξης όσο και της αίτησης, “ώστε να δημιουργείται δυσκολία στο να γίνονται σφάλματα και παρατυπίες”.
Οι βόμβες του Βέη θα έπρεπε κανονικά να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση η οποία όλο αυτό τον καιρό έπαιζε με το ηθικό πλεονέκτημα έναντι της ΝΔ. Τώρα, όμως, που βάζουν από το παράθυρο των αμαρτωλών ΜΚΟ χιλιάδες εργαζόμενους τι θα πει;
Φυσικά δεν είναι κακό να προσλαμβάνεις κόσμο, ειδικά την περίοδο αυτή. Όταν όμως το κάνεις προκειμένου να βολέψεις δικά σου παιδιά, καταργώντας κάθε έννοια νομιμότητας, τότε κάποιος πρέπει να μιλήσει.
Στο μεταξύ, την εξαίρεση των ΜΚΟ από τη διαδικασία των προσλήψεων και την ανάθεση της επιλογής των συμβασιούχων στο  ΑΣΕΠ ζητούν με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
«Μέρα με την ημέρα ξηλώνεται το πουλόβερ του μηχανισμού προσλήψεων που έστησε η κυβέρνηση με αμαρτωλές ΜΚΟ. Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα; Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στα λόγια» μιλά για διαφάνεια και αξιοκρατία, αλλά στην πράξη «προωθεί το ρουσφέτι και τις πελατειακές αντιλήψεις».
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μ. Χαρακόπουλος, Κ. Τασούλας, Ν. Νικολόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Σαλμάς, Α. Λυκουρέντζος, Γ. Βρούτσης, Κ. Τζαβάρας, Κ. Καραγκούνης και Κ. Μαρκόπουλος.

Βόμβα Βορίδη: Ο Καραμανλής είναι ο μόνος που είπε την αλήθεια

Επιμένουν τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. να πλέκουν το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο στη Συγγρού. Σήμερα, ο Μάκης Βορίδης (μιλώντας στη ΝΕΤ fm) δήλωσε ότι ο Καραμανλής είναι ο μόνος πολιτικός- πρωθυπουργός «ο οποίος βγήκε και είπε τρία πράγματα εντός εισαγωγικών δυσάρεστα στον ελληνικό λαό». Ο ίδιος χθες, σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Καραμανλή σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, είχε δηλώσει ότι «ο οποιοσδήποτε πρώην πρωθυπουργός -και δεν αφορά αυτό μόνο τον κ. Καραμανλή, αφορά όλους τους πρώην πρωθυπουργούς.


Προφανώς έχουν σωρευμένη εμπειρία και γνώση και δεν είναι να μένει αναξιοποίητη». Πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Καρατζαφέρης, είχε δηλώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ακόμα μικρός σε ηλικία και θα διαδραματίσει στο μέλλον σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Στη Συγγρού πιστεύουν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να προσεταιριστεί κάποιους από τη βάση της ΝΔ, αθεράπευτα Καραμανλικούς- δεν είναι και λίγοι οφείλουμε να πούμε. Ωστόσο δεν ανησυχούν, μιας και ο πρώην Πρωθυπουργός στηρίζει σταθερά τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

newpost

Πτώση Καραμανλή: Οι ένοχοι της πολιτικής απάτης προσπαθούν να σωθούν πριν το ξέσπασμα της οργής. (βίντεο ντοκουμέντο).


Η πτώση Καραμανλή συνετελέσθει μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας με σφυροκόπημα συκοφαντιών και αθλιοτήτων από μία σειρά ισχυρών παραγόντων, πολιτικών και οικονομικών. Το σπιράλ θανάτου που ακολουθεί για την χώρα, όλως τυχαίως απέφερε αμύθητα κέρδη σε αυτούς, πάνω στα αποκαΐδια της κοινωνίας.
Για τους οικονομικούς παράγοντες είναι εύκολο να εντοπισθούν. Οι τραπεζίτες που έτρωγαν με τον ΓΑΠ, έχουν πάρει ήδη πολλαπλάσια κεφάλαια από τα περιβόητα πακέτα στήριξης, ακόμα και από την χρηματιστηριακή αξία των οργανισμών τους!
Για τους πολιτικούς παράγοντες όμως που λειτούργησαν ως αλλαλάζοντες αντικαραμανλικοί και μετά ως ένθερμοι μνημονιολάτρες είναι δύσκολο να εντοπίσεις τα υλικά συμφέροντα. Δεν μπορεί άλλωστε να αρκεί ένα ΚΙΝΟ για να ξεπουληθεί μία χώρα, όσο αρρωστημένος και ανώμαλος εάν είναι ένας πολιτικός.
Τα γεγονότα όμως μιλούν από μόνα τους και η αθλιότητα δεν έχει όρια. Για αυτούς τους ανθρώπους που θα δείτε στη συνέχεια, υπάρχουν άνθρωποι που θα πάνε τα τους ξαναψηφίσουν.
Ιδιαίτερα για τον “αρχηγό”. Τον αρχηγό που θυμάστε, χρησιμοποιούσε τα ίδια επιχειρήματα με τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για να απαξιώσει τον Καραμανλή (βλ. Σαλώμη).
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με τις επίσημες δηλώσεις του για το “μέγα σκάνδαλο” του Βατοπαιδίου. Τα επιχειρήματα του τα αναπαρήγαγαν όλα τα ΜΜ”Ε” ακόμα και τα “Trash”. Έχει μεγάλη σημασία να το δείτε και να διαβάσετε την συνέχεια.
2008 – Καρατζαφέρης για Βατοπαίδι – Ρουσσόπουλο – Αγγέλου – Καραμανλή.

Καρατζαφέρης 2011. ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ.
Επίσημη ιστοσελίδα του ΛΑΟΣ:
Αθήνα, 29/11/2008
Ο ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΦΡΑΙΜ

Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, για τις εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου, μετά την απολογία Εφραίμ στον Οικουμενικό Πατριάρχη δήλωσε:


«Η τυχόν παραίτηση Εφραίμ είναι η αρχή. Εδώ δεν ισχύει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Τα πάντα είναι να μιλήσει πώς και από ποιους το Βατοπέδιο έγινε Μεσιτοπέδιο».

2011: ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ.
Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος.Ο κ. Βελόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος τον καλωσόρισε στη Μονή.Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. απευθυνόμενος προς του Ηγούμενο Εφραίμ, εξέφρασε την συμπαράστασή του, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην υπόθεση της Μονής. Επίσης ανέφερε ότι πάντα από τα έδρανα της Βουλής, υποστήριξε την Μονή Βατοπαιδίου η οποία υπερασπίστηκε την περιουσία της.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ. Αυτοί που ξεπούλησαν την χώρα και εξαθλιώνουν τον λαό, θα πληρώσουν το τίμημα.
Με πληροφορίες από το Hellas Orthodoxy

Με μεγάλη ζωντανή συνέντευξη στο διαδίκτυο ετοιμάζεται να "επιστρέψει" ο Καραμανλής!

Με μεγάλη ζωντανή συνέντευξη στο διαδίκτυο ετοιμάζεται να «επιστρέψει»,ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ήδη στο γραφείο του απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία(!), δέχεται διαχειριστές γνωστών ιστολογίων και κουβεντιάζει μαζί τους τις εξελίξεις. Ο Καραμανλής μιλάει απαξιωτικά για τα καθεστωτικά ΜΜΕ-χαρακτηριστικό το σημερινό δημοσίευμα του Fimotro> Συζήτηση με στενό συνεργάτη του είχε σήμερα το πρωί ο Κώστας Καραμανλής,ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο του στην πλ. Μαβίλη. Ο πρώην πρωθυπουργόςαναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με το δημοσίευμα της «Καθημερινής»που έφερε στο φως της...δημοσιότητας το πόρισμα του αρμόδιου εισαγγελέα.


Σύμφωνα με το πόρισμα η αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Κ. Καραμανλή και άλλων προσώπων τα οποία εκείνη την περίοδο διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή.
Ο Κ. Καραμανλής στην συζήτηση που είχε με τους συνεργάτες του εξέφρασε την απορία γιατί τα "θεσμικά ΜΜΕ" δεν έδωσαν συνέχεια στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, "Ευτυχώς που υπάρχουν ταblogs" τα οποία ανέδειξαν το θέμα, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός. Άδικο έχει;

"Επίγεια κωμωδία"


Σαν σήμερα το 1922 οι φίλοι μας οι Τούρκοι ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ την Σμύρνη και...

"...Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα..."
Mαρία Ρεπούση, "Ιστορικός" / Ιστορία ΣΤ' δημοτικού




Photo: Ελλήνες τουρίστες της εποχής , με το "εισιτήριο" της "DragonoRepoussi Cruises" στο χέρι "συνωστίζονται" για να απολαύσουν τις θερινές τους διακοπές, ευγενική προσφορά του Τουρκικού κράτους κοινωνικής πρόνοιας...




Πηγη
 

ΦΡΙΚΤΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ


Συμπληρώνονται σήμερα 89 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης από τις βαρβαρικές ορδές του αρχισφαγέα Κεμάλ. Αντί άλλου αφιερώματος, παραθέτουμε βιογραφικά στοιχεία και το φρικτό μαρτύριο του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου, που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του και παρέμεινε στη φλεγόμενη πόλη, πέφτοντας έτσι στα χέρια του μανιασμένου μογγολικού όχλου. Αφιερώνουμε αυτό το κείμενο...σε πολλούς και διάφορους:

Κορυφαία μορφή της Μικρασιατικής Καταστροφής υπήρξε ο τελευταίος Επίσκοπος Σμύρνης, της μιας από τις επτά Εκκλησίες της Αποκαλύψεως, Μητροπολίτης Χρυσόστομος Καλαφάτης. Ο μαρτυρικός του θάνατος από τον τουρκικό όχλο είναι άρρηκτα δεμένος με τις τελευταίες στιγμές της ελληνικής Σμύρνης και του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Αν και του προσφέρθηκαν πολλές ευκαιρίες να εγκαταλείψει τη Σμύρνη αυτός προτίμησε να μείνει και να συμμεριστεί την τύχη του ποιμνίου.

Το 1992 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Χρυσοστόμου και των ιεραρχών Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων και των κληρικών και λαϊκών, που σφαγιάσθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επίσης, όρισε να τιμάται η μνήμη του Χρυσοστόμου Σμύρνης και των «συν αυτώ Ιεραρχών» την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία φέτος συμπίπτει με τη σημερινή.

Ο γνωστός Έλληνας λογοτέχνης και ακαδημαϊκός Ηλίας Βενέζης, ο οποίος έζησε τη λαίλαπα της Μικρασιατικής Καταστροφής, στο βιβλίο του «Μικρασία Χαίρε» γράφει για τον Σμύρνης Χρυσόστομο:

«Η δράση του στον καιρό του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, στον καιρό των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και στη διετία 1920-22 , τον είχε αναδείξει πρώτο στόχο. Αυτός ήταν ο ηγέτης, ο εθνάρχης, η ψυχή της Ελληνικής Μικρασίας» . Ο Βενέζης τονίζει ότι ο Χρυσόστομος με το βίο και το μαρτυρικό του τέλος «υπηρέτησε το Γένος και την Εκκλησία γράφοντας μια σελίδα χρυσή».

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 (με το νέο ημερολόγιο) ο Νουρεντίν Πασάς του απήγγειλε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και τον παρέδωσε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το διοικητήριο της Σμύρνης.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η εξιστόρηση των γεγονότων από τον Τούρκο καθηγητή Βilge Umar που στηρίζεται σε μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη δολοφονία του Χρυσόστομου όπως αυτή του δήμιου Αli Αge , στον οποίο τον παρέδωσε ο Νουρεντίν. Σύμφωνα με τον Ουμάρ, ο Νουρεντίν επέλεξε να απαλλαγεί το συντομότερο από τον Χρυσόστομο, επειδή ήθελε να αποφύγει τη διαδικασία μιας δίκης, που θα έδινε τη δυνατότητα σε ευρωπαϊκές χώρες να παρέμβουν για να αποτραπεί η καταδίκη του ιεράρχη.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος και ιστορικός Rene Ρuaux, απεσταλμένος στη Σμύρνη της εφημερίδας «Le Τemps», στο βιβλίο του «Ο θάνατος της Σμύρνης» επιρρίπτει ευθύνη για το μαρτύριο του Χρυσόστομου στην τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. Γράφει μεταξύ άλλων: «Ο στρατηγός Νουρεντίν πασάς, όταν τον έφεραν μπροστά του, τον εξύβρισε με αισχρό τρόπο και τον κατηγόρησε για τη φιλελληνική του στάση και πρόσθεσε ότι η επόμενη ενέργειά του ήταν να τον παραδώσει στη λαϊκή κρίση. Ο Χρυσόστομος, λοιπόν, παραδόθηκε στο μανιασμένο μουσουλμανικό όχλο. Του ξερίζωσαν τη γενειάδα, τον μαχαίρωσαν, διαμέλισαν και έσυραν το σώμα του μέχρι την τουρκική συνοικία, όπου και τον πέταξαν στα σκυλιά...». Ο Ρuaux καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εκτέλεση του Χρυσοστόμου ήταν προαποφασισμένη.

Ο τότε Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη G. Ηorton στο βιβλίο του «Η κατάρα της Ασίας» γράφει για τον Χρυσόστομο:«Πέθανε σαν μάρτυρας και αξίζει να του απονεμηθούν ύψιστες τιμές από την Ελληνική Εκκλησία και την Ελληνική Κυβέρνηση...»

ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1982, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 60 χρόνων από την καταστροφή, σε έκτακτη συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών, ο διαπρεπής ακαδημαϊκός Γ. Μυλωνάς, τελείωσε την ομιλία του με μία συγκλονιστική περιγραφή του μαρτυρίου και της θανατώσεως του Χρυσοστόμου. «Κατά τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου 1922 μια ομάδα φοιτητών του Ιnternational College της Σμύρνης και εγώ βρεθήκαμε φυλακισμένοι σε απαίσιο υπόγειο, σ’ ένα από τα μπουντρούμια του Διοικητηρίου της Σμύρνης. Σ’ αυτό ήταν ασφυκτικά στριμωγμένοι Έλληνες Χριστιανοί αιχμάλωτοι, μάλλον άνθρωποι προωρισμένοι για θάνατο. Στις 5 το απόγευμα της τελευταίας ημέρας του θλιβερού Σεπτεμβρίου, ένας τουρκοκρής με διέταξε να τον ακολουθήσω στην αυλή. “Είσαι δάσκαλος;”, με ρωτά. “Αυτήν την τιμή είχα” του απαντώ. “Και οι άλλοι που ήσαν μαζί σου είναι φοιτητές;”. ”Ναι”, του λέγω. “Γρήγορα μάζεψέ τους και φέρε τους εδώ”. “Ελάτε μαζί μου έξω”, λέγω στους συντρόφους μου. “Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα μας. Εμπρός με θάρρος”. Ποια ήταν η έκπληξή μας όταν ακούσαμε τον Τουρκο-κρητικό να λέει: “ Θα σας σώσω σήμερα, γιατί ελπίζω αυτό να με βοηθήσει να λησμονήσω μια τρομερή σκηνή που αντίκρυσαν τα μάτια μου, σκηνή στην οποία έλαβα μέρος”.

Και συνέχισε: “Παρακολούθησα το χάλασμα του Δεσπότη σας. Ήμουν μ’ εκείνους που τον τύφλωσαν, που του βγάζαν τα μάτια και αιμόφυρτο, τον έσυραν από τα γένια και τα μαλλιά στα σοκάκια του Τουρκομαχαλά,τον ξυλοκοπούσαν, τον έβριζαν και τον πετσόκοβαν. Από καιρού σε καιρό, όταν μπορούσε, ύψωνε κάπως το δεξί του χέρι και ευλογούσε τους διώκτες του. Κάποιος πατριώτης μου αναγνωρίζει τη χειρονομία της ευλογίας, μανιάζει, μανιάζει και με το τρομερό μαχαίρι του κόβει και τα δυο χέρια του Δεσπότη. Εκείνος σωριάστηκε στη ματωμένη γη με στεναγμό που φαινόταν ότι ήταν μάλλον στεναγμός ανακουφίσεως παρά πόνου. Τόσο τον λυπήθηκα τότε, που με δύο σφαίρες στο κεφάλι τον αποτελείωσα. Αυτή είναι η ιστορία μου. Τώρα που σας την είπα ελπίζω πως θα ησυχάσω. Γι’ αυτό σας χάρισα τη ζωή”. “Και πού τον έθαψαν;” ρώτησα με αγωνία. “Κανείς δεν ξέρει πού έριξαν το κομματιασμένο του κορμί”».

ΠΗΓΗ. 
 

Σμύρνη Αθήνα Πειραιάς, οι πρόσφυγες του 1922 

 

“Ετοιμαστείτε για νέα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ!”

Με … "χαμόγελο που σκοτώνει" και χωρίς πολλές περιστροφές η Τρόικα βάζει σήμερα στο τραπέζι, στις επαφές της με την κυβέρνηση, το τι δέον γενέσθαι με τα μέτρα που δεν προχωρούν αλλά και τα νέα που θα πρέπει να....
ληφθούν.

Αν και η επίσημη δικαιολογία για την αναβολή για σήμερα του "ραντεβού" της Τρίτης του Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα ήταν το ασφυκτικά πιεσμένο πρόγραμμα του υπουργού, στο οικονομικό επιτελείο δεν μπορούν να κρύψουν ότι και οι επικεφαλής της Τρόικα δεν είχαν καιρό για χάσιμο, αν δεν είχαν λυμένο το ποια μέτρα θα θέσουν επί τάπητος, για την κατάσταση που έχει ήδη καταγράψει και γνωρίζει καλά το τεχνικό κλιμάκιο που έκανε ένα μήνα τώρα τους ελέγχους στην Αθήνα.

“Δεν κάνετε τίποτε...”

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση σήμερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει έντονη «οσμή» νέων μέτρων, καθώς ο υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν «περπάτησαν» ακόμη μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και μια και δυο φορές εδώ και μήνες από τους προκατόχους του, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις, η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς, η είσπραξη φόρων στα ακίνητα και άλλα πολλά.

Στα «τυπικό» μέρος της συζήτησης, η Τρόικα θα ζητά να ξεδιπλωθούν εδώ και τώρα όλα τα μέτρα ή να ανοίξει η συζήτηση για καινούργια, ώστε να καλυφθεί η αστοχία στο υπολογισμό της ύφεσης (πέσαμε έξω 1,5% του ΑΕΠ), η μεγάλη υστέρηση στα έσοδα (πάνω από 3 δισ. ευρώ ως τώρα) και η υπέρβαση στις δαπάνες (ξεπερνά το 1 δισ ευρώ).

Εκτός στόχων παντού!

Αρχικά η κυβέρνηση υπολόγισε την ύφεση στο 3,5% για φέτος, όμως ο υπουργός Οικονομικών προϊδεάζει ήδη πως θα ξεπεράσει το 4,5% ή και μπορεί να φθάσει στο 5,3%. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν και οι νεότερες προβλέψεις της τρόικα πως το έλλειμμα θα παραμένει διψήφιο αντί να μειωθεί στο 7,6% τότε θα πρέπει να βρεθεί τόπος για να καλυφτούν αστοχίες ύψους 5-5,5 δισ. ευρώ

Μεγάλη καθυστέρηση διαπιστώνει η Τρόικα και στο θέμα των συγχωνεύσεων και των λουκέτων σε οργανισμούς του Δημοσίου.

Ανοιχτό παραμένει τι μέλλει γενέσθαι και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, με την τρόικα να επιμένει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Αγκάθι στις δαπάνες παραμένει και η «μαύρη τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων, όπως του ΙΚΑ που θα πρέπει να επιδοτηθεί εκτάκτως με επιπλέον 600 εκ. για να πληρωθούν οι συντάξεις αλλά και στα υπόλοιπη ταμεία όπου πρέπει να βρεθούν πάση θυσία να περίπου 1,5 δισ. ευρώ .

http://www.protothema.gr/

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΛΕΡ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΛΑΣ. Ένας σύγχρονος (πραγματικός) ήρωας. Όχι σαν τα καραγκιοζάκια του “αντιαμερικανισμού”,κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες.

Σταύρος Λάλας. Πέρασε 14 χρόνια στις Αμερικανικες φυλακές με την κατηγορία της κατασκοπείας. Δεν είχε διπλωματικό διαβατήριο, δεν πήρε δραχμή από το Ελληνικό κράτος, η οικογένεια του πείνασε, παρατημένη από μία εξουσία δοσίλογων που τον πρόδωσε.
Επειδή σε αυτή την χώρα έχουμε μάθει να λησμονούμε, εμείς θα υπενθυμίσουμε σε όλους το εξής:
Αποκαλύφθηκε ότι πίσω από τις υποκλοπές των τηλεφώνων του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, βρισκόταν η “Αμερικανικη πρεσβεία”. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να ανακριθούν τα ντουβάρια και να συλληφθούν τα κουφώματα, επειδή η συνωμοσιολογία του μπαμπούλα εντέλει εκπορεύεται από την ίδια την εξουσία, οφείλουμε να διευκρινήσουμε ότι:
Η “Αμερικάνικη πρεσβεία” που τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αναγκάστηκαν να αναφέρουν με δέος μετά το σφυροκόπημα του διαδικτύου, είχε φυσικό προϊστάμενο.
Δεν είναι ούτε οι εβραιομασώνοι νεφελίμ, ούτε οι αλουμινοχαρτάτοι. Ο φυσικός υπεύθυνος έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ.
Είναι ανέγγιχτος όπως διατυμπάνισαν τα παπαγαλάκια της ατιμίας; ΟΧΙ. Ο ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ δεν έχει πλέον διπλωματικό διαβατήριο. Έχει φύγει με τις κλωτσές από το Αμερικανικο διπλωματικό σώμα για λόγους που θα τους μαθουμε μετά από 30 χρόνια, όμως εμείς τους ξερουμε πολύ καλά.
Βγάλτε λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ ένταλμα σύλληψης για τον κύριο ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ. Τον Τόμας Μίλερ, κολλητό του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου και συνεργάτη ΣΤΕΝΟΤΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. 

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Απίστευτο βίντεο του 2000 με τη "Μέρκελ" να χορεύει μεθυσμένη σε διακοπές στην Ελλάδα



Οι διακοπές της Μέρκελ στην Ελλάδα το 2000! Δείτε το παρακάτω βίντεο
Απίστευτες εικόνες με την Μέρκελ νιάτο (μπάζο ήταν και τότε) να τα έχει κοπανήσει και να
χορεύει μεθυσμένη σε ένα ελληνικό μπιτσόμπαρο.




peramatozoa
ΥΓ...Φυσικά το βίντεο είναι fake και αυτή που χορεύει είναι απλά μια σωσίας της Μέρκελ.

Κολλούσαν αφίσες του Παπανδρέου με την λεζάντα "Καταζητείται" και τους συνέλαβαν

Δύο νεαροί συνελήφθησαν επί τω έργω, χθες το βράδυ, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία, από αστυνομικούς της ομάδας "Ζ"

Οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 21 ετών, κολλούσαν αφίσες με προσβλητικό περιεχόμενο σε βάρος του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου.


Σήμερα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για στελέχη του περιοδικού "Άρδην" και της εφημερίδας "Ρήξη", σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγγελιοφορος". Σε ανακοίνωσή τους τα έντυπα αναφέρουν:

"Το Άρδην και η Ρήξη καταγγέλουν τη σύλληψη των νεαρών μελών τους, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης της αφίσας «Καταζητείται», με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Οι συλλήψεις, ενώ καθημερινά κολλούνται ανενόχλητα δεκάδες αφίσες στην πόλη, εγκαινιάζουν το κλίμα της αστυνομοκρατίας και της τρομοκράτησης του λαού εν όψει της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είναι το έσχατο μέσο μιας κυβέρνησης που όχι μόνον έχει απονομιμοποιηθεί στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά και που με σχεδόν δικτατορικό τρόπο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, οδηγώντας τη χώρα στην πτώχευση και την υποδούλωση".

Η ιστορική ομολογία της Τρέμη για αυτά που ζούμε σήμερα και τα χειρότερα που έρχονται!

Ε, μετά από τέτοια προσέγγιση, δικαίως έγινε παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega!
Πάυση πληρωμής συντάξεων, ακόμα και αφαίρεση δικαιώματος ψήφου από τους συνταξιούχους! Ε, η νομιμοποίηση της ευθανασίας θα είναι το φυσικό επόμενο…
Δείτε το ιστορικό βίντεο με την κυρία Τρέμη, σχολιάστρια!

Δείτε πως σχολιάζει και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου το θέμα: 
Το έχουν αποφασίσει εδω και χρόνια. Το έχουν εφαρμόσει σαν συνταγή του ΔΝΤ  σε χώρες που μπήκαν στον έλεγχο τους.
  Στο Μεξικό απο το 1982 έχει μπεί το ΔΝΤ και δεν αφήνει τη χώρα να πτωχεύσει. Αντι να μειωθεί το χρέος αυξάνεται. Το σύνολο των εσόδων του κράτους πηγαίνει ΟΛΟ στην εξυπηρέτηση του χρέους που έχει πληρωθεί 2 και 3 φορές. Τα έσοδα απο τα πετρέλαια τον ορυκτό πλούτο, τα έσοδα απο την εκμετάλευση 2 ωκεανών, της τεράστιας γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής δεν αρκούν για τη πληρωμή των χρεών.
 Απο το 2005 το σύστημα δεν πληρώνει καθόλου συντάξεις, η υγεία έπαψε να είναι δημόσια και στην εκπαίδευση έχουν πρόσβαση μονο οι πλούσιοι.
 Αυτο μας συνιστούν λοιπόν οι κύριοι του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ … να γίνουμε Μεξικό.
Και αν τους αφήσουμε να είστε σίγουροι ότι θα γίνουμε.

Μπένι...

Το αυθαίρετο μπιρπιλόσπιτο!

ΗΠΑ: Ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή, για να ελέγχουν το παιχνίδι στην Ελλάδα μέσω του Γιώργου Παπανδρέου και της Ντόρας!

του Σάββα Καλεντερίδη
Διαβάστε με προσοχή τί λέγαμε σε άρθρο μας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 28-8-2007 στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με τίτλο “ Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μια επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου“ . Το άρθρο μας ήταν ανυπόγραφο, γιατί αυτό επέβαλαν τότε οι συνθήκες.
Τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων ότι πίσω από τις υποκλοπές βρισκόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ, τότε που ο νυν πρωθυπουργός αποκαλούσε τον Καραμανλή θύτη και όχι θύμα, αξίζει να ξαναδιαβάσουμε το άρθρο:
Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μία επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου
28-8-2007, (http://www.makthes.gr/news/politics/5467/)
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας.
Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Παρόλο τον πολύμηνο πόλεμο που δέχτηκε επί μήνες από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις διά των ΜΜΕ στην περίοδο του φθινοπώρου. Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης που συνέχιζε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τον εμπρηστή.
Ασφαλώς, όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων, για να προστατέψει τη χώρα από μία εθνική καταστροφή. Ίσα – ίσα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, κάτι που, αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.
Όμως, κανένας ούτε ακόμη και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και τις στάχτες των πυρκαγιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο.Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.
Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας. Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 16 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλής στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφτηκε με επιτυχία. Μια “ επιτυχία” που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο αν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος τη πίεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά όπως ο Καραμανλής σχεδίασε χωρίς το ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των εταιρειών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μία πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό. Οψόμεθα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
η συνέχεια….
Τελικά ο Τάσος Παπαδόπουλος πέθανε από καρκίνο και ο Καραμανλής τότε κέρδισε τις εκλογές. Οδηγήθηκε όμως σε δυο χρόνια σε άλλες εκλογές, υπό το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και  του σκανδάλου του Βατοπεδίου, για το οποίο, σημειωτέον έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρεσβεία των ΗΠΑ, πολύ προτού του αναδείξει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ και ο Κοντομηνάς.
Στις εκλογές του 2009 έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ντόρα ετοιμάστηκε να αναλάβει τα ηνία, όπως έλεγε και προέβλεπε το άρθρο μας, της 28ης Αυγούστου 2007. Εκεί ο ελληνικός λαός κάτι ψιλιάστηκε και έστειλε τη Ντόρα στα αζήτητα, φέροντας στο προσκήνιο το Σαμαρά.
Να δούμε τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων και των λοιπών ζητημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος και ποιοι θα είναι αυτοί που θα ορίζουν τις τύχες της χώρας.
Να δούμε αν έχει μείνει κάτι από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού ή αν συνεχίσει να ανέχεται να τον κυβερνούν εκλεκτοί και ενεργούμενα ξένων πρεσβειών.
infognomonpolitics

Ισλανδία: Το ΔΝΤ φεύγει ..η Κίνα έρχεται με επενδύσεις


Πως γίνεται όταν σε μια χώρα μπαίνει το ΔΝΤ να διαλύεται και όταν διώχνεται από τον κόσμο άρον άρον να προσελκύει σοβαρούς επενδυτές δεν μπορούμε να το καταλάβουμε!
Η Ισλανδία έδιωξε το ΔΝΤ και τώρα βλέπει την Κίνα να έρχεται με επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων…
Πλούσιος Κινέζος που δραστηριοποιείται στις οικοδομικές επιχειρήσεις σκοπεύει να αγοράσει μια τεράστια έκταση στην Ισλανδία για να υλοποιήσει τουριστικό σχέδιο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο γήπεδο γκολφ, αναφέρουν οι «Financial Times».
Ο Χουάνκ Νούμπο, πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει υπογράψει πρωτόκολλο πώλησης έκτασης 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο ισλανδικό έδαφος.
Αυτό που μένει είναι οι δυο κυβερνήσεις από το Πεκίνο και το Ρέικιαβικ να επικυρώσουν την συμφωνία.
Ο Χουάνκ βρίσκεται στη 161η θέση του περιοδικού «Forbes» για τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες περιουσίες σε όλον τον κόσμο, το 2010. Η εταιρεία του, Zhongkun, έχει τουριστικές μονάδες στην Κίνα και σε όλον τον κόσμο.

Οι Φινλανδοί τρελάθηκαν!


Και οι Φινλανδοί τρελάθηκαν… Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η νέα πρόταση που καταθέτουν σχετικά με τις εγγυήσεις και η οποία συνοψίζεται στο εξής: Θέλουν να μπει σε holding στο Λουξεμβούργο η δημόσια ελληνική περιουσία για να μας δανείσουν!
Αναλυτικά, η Φινλανδία πρότεινε τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε μία εταιρεία holding στο Λουξεμβούργο ως διασφάλιση για τα νέα δάνεια που θα δοθούν στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο που έχει έρθει σε γνώση του.

Στο έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε με τη μορφή non paper στις χώρες της Ευρωζώνης, οι Φιλανδοί περιγράφουν με ποιο τρόπο το Ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μπορεί να εγκρίνει τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε μία εταιρεία του Λουξεμβούργου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως ενέχυρο για τα κρατικά δάνεια προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα κατέχει όλες τις μετοχές στην εταιρία holding (AHC), αλλά αυτές θα διατηρούνται σε θεματοφυλακή από ένα τρίτο μέρος. “Αν η αγοραία αξία των περιουσιακών στοιχείων της AHC δεν επαρκεί για τις απαιτήσεις εγγυήσεων ή αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τα δάνεια της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η ιδιοκτησία των μετοχών σε θεματοφυλακή μεταβιβάζεται άμεσα στα θιγόμενα κράτη-μέλη”, αναφέρει το έγγραφο.
Το σχέδιο επισημαίνει ακόμη ότι είναι δυνατή η τιτλοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που θα διακρατούνται στο Λουξεμβούργο, χρησιμοποιώντας τις ταμειακές ροές που δημιουργούνται, για παράδειγμα από ένα αεροδρόμιο, ως διασφάλιση για τα δάνεια. “Η τιτλοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα κάνει και την αποτίμηση και τη ρευστοποίηση τους πολύ ευκολότερη”, αναφέρει το έγγραφο.
Το δημοσίευμα του Ρόιτερς αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να αποδειχθεί επίμαχο στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας έχει απορρίψει σθεναρά την παροχή εγγυήσεων με τη μορφή δημόσιας γης ή μετοχών επιχειρήσεων. Αναφέρει, επίσης, το Ρόιτερς ότι η πρόταση αυτή είναι μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο τηλεφωνικών διασκέψεων στην Ευρωζώνη.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=142232

"Ξεβράκωμα" της καθεστωτικής δημοσιογραφίας και ΜΜΕ...

 
Με «άριστα» βαθμολογεί η... αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά, και την εκπομπή του «Νέοι Φάκελοι», που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επειδή παρουσιάζουν με θετικό τρόπο τις αμερικανικές...
 θέσεις.
Μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής, την οποία εκτός του κ. Παπαχελά, συμπαρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου, ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας ακόμη και για τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ.
Τα παραπάνω καταγράφονται -μεταξύ άλλων- σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks. Εκτός από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», αναφέρονται και στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, γενικότερα στον ΣΚΑΪ και στη free press εφημερίδα «Lifo», αλλά και εν γένει στην ελληνική δημοσιογραφία.
Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο συντάκτης χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον κ. Παπαχελά «ίσως τον πιο γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και σημειώνει ότι, σε εκπομπή με θέμα την κρίση της Γεωργίας - Ρωσίας, ο δημοσιογράφος έκανε «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων». Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε ακόμη και για το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων θα κόβονταν και ποια θα έμεναν.
Τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα ξεσκεπάζουν τη μυστική δραστηριότητα της αμερικανικής πρεσβείας σε κύκλους δημοσιογράφων, δημοσιογραφικές ομάδες, ακόμη και δημοσιογραφικές σχολές, που προφανώς επιχειρεί να επιστρατεύσει «νέο αίμα».
http://www.zougla.gr/

Όχι στην ανωνυμία των blogs, ΝΑΙ στην πλαστοπροσωπεία! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ “ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ”!

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ή … Γιώργος Αναγνώστου ή ποιός ξέρει με πόσα ακόμα ονόματα κυκλοφορεί….

Ο σύγχρονος Εφιάλτης, ο άνθρωπος που με δόλιο τρόπο και ψέματα (το κλασικό πια ”λεφτά υπάρχουν”) κέρδισε τις εκλογές με τεράστια άνεση και με το λαό να βασίζεται στο λόγο  και στα σηκωμένα μανίκια του ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, μας  προσέφερε μόνο προδοσία, χάος και συμφορά.
Μαζί με τα ξένα αφεντικά του, με τα οποία αποδείχθηκε πως στα μουλωχτά είχανε σχεδιάσει τα πάντα και μαζί με την οικογένειά του (όπως αποκάλυψε ο Π.Καμμένος και ο …Στρως Καν!), ξεπούλησε χωρίς οίκτο και χωρίς συναίσθημα ολόκληρη την Ελλάδα στα διεθνή αρπακτικά. Διέλυσε τις ζωές μας,  τίναξε στον αέρα κάθε μετριοπαθή προγραμματισμό που είχαμε ως νοικοκυριά, μας έκλεψε την ελπίδα και το χαμόγελο. Οδήγησε και οδηγεί καθημερινά νέους ανθρώπους στην αυτοκτονία. Πάνω απ’ όλα όμως, στερεί το αύριο από τα παιδιά μας, τα οποία καθιστά δούλους των  αφεντικών του.
Αυτός ο άνθρωπος, που υποτίθεται ότι είναι ο πρωθυπουργός, γύριζε παντού και μιλούσε για διεφθαρμένους πολίτες οδηγώντας -συνειδητά- ένα ιστορικό έθνος, στην παγκόσμια απαξίωση και χλεύη. Έδινε συνεντεύξεις στα Ευρωπαϊκά Mέσα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως Πολωνό, Σουηδό, Αμερικανό αλλά ποτέ Έλληνα. Αν τον ρωτούσαν για την εκπαίδευση, το μόνο που είχε να θυμηθεί από την ελληνική παιδεία ήταν ένας δάσκαλος που του έσπασε το δόντι….Παράλληλα με όλη την καμπάνια δυσφήμισης , συνέχιζε να κανονίζει την μπίζνα του φθηνού ξεπουλήματος της χώρας, σαν καλός  υπάλληλος του διεθνούς μεσιτικού που τον διόρισε εδώ.
Όσο για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις μας, το σοφό σχέδιό τους είχε προβλέψει και αυτή την παράμετρο. Με την σημαντική βοήθεια των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στους οποίους  παρέχεται καθεστώς πλήρους ασυδοσίας επιτρέποντάς τους να  κυκλοφορούν  ελεύθερα όπου θέλουν, να βιάζουν, να ληστεύουν και να δολοφονούν καθημερινά τους τρομοκρατημένους πια Έλληνες , αλλά και τις αστυνομικές δυνάμεις που ρημάζουν στο ξύλο και στα χημικά κάθε πολίτη που θα τολμήσει να αντιδράσει, δεν έχει να φοβάται και πολλά πράγματα…
Φυσικά, η δική του ζωή είναι η ζωή που αρμόζει σε έναν Μονάρχη, ή σε έναν δικτάτορα. Καλοπέραση και πολυτελείς διακοπές κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των φρουρών. Με τη συνοδεία των δεκάδων (ακόμα και εκατοντάδων ή χιλιάδων) αστυνομικών, μπορεί να αράζει από νησί σε νησί, να κολυμπάει αμέριμνος στα γαλάζια νερά σαν τουρίστας, να βάζει την κολάν βράκα και την μπαντάνα στη φαλάκρα  και να καμώνεται τον ποδηλάτη και τον κωπηλάτη. Πέρσι έκανε  διακοπές για 40 μέρες και σε 3 διαφορετικά μέρη, φέτος το ξεφτίλισε ακόμη περισσότερο  σε διάρκεια ενώ ο κόσμος χανότανε και τώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη, αυτός συνεχίζει τις διακοπές του.
Προς τι λοιπόν η πλαστοπροσωπία και τα ψεύτικα ονόματα? Για ποιό λόγο η γυναίκα του Παπακωνσταντίνου, η Ολλανδέζα (άλλο φρούτο αυτή….που απατεώνες μας ανέβαζε και ανέντιμους μας κατέβαζε σε συνεντεύξεις της, αντί να κοιτάξει να μαζέψει τις πισίνες που τις δήλωνε γούρνες ο άντρας της και τα αυθαίρετα της πεθεράς της) συμμετείχε ή οργάνωσε το ταξίδι με τα ψεύτικα ονόματα; Εμείς οι απλοί και έντιμοι άνθρωποι, ξέρουμε, πως όταν κάποιος κυκλοφορεί με ψεύτικο όνομα, είτε είναι απατεώνας, είτε κάτι κρύβει. Όταν όμως αυτός που κυκλοφορεί με μαϊμού ονόματα είναι ο ίδιος ο  Πρωθυπουργός της χώρας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εξηγήσεις!!Ποιόν φοβάται, γιατί δίνει ψεύτικα ονόματα, με πόσα ονόματα κυκλοφορεί  και πάνω απ’ όλα:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ  ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΠΙΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Και μετά, αυτοί οι απατεώνες, τολμάνε να μιλάνε για τα μπλογκς, να ισχυρίζονται ότι τους ενοχλεί η ανωνυμία του διαδικτύου και να απειλούν τους συντάκτες των ιστολογίων……

Aπίστευτη ομιλία του Απόστολου Κακλαμάνη που έκρυψαν τα ΜΜΕ!!!.


Εκτός βεβαίως από τους εκπληκτικούς “Αδιάβροχους” στο ραδιόφωνο του Αντέννα. Γιατί την έκρυψαν; Μα γιατί συνθλίβει το σύστημα Παπανδρέου! Μιλά για την απαξίωση του Έθνους, για το Καραγκιοζιλίκι των ΜΚΟ, θέτει ως “Πράσινα άλογα” την πράσινη ανάπτυξη και άλλα πολλά. Δείτε:
Βουλιάζουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Βουλιάζει η χώρα και οι διάφορες ελίτ κάθονται αμέριμνες στο ηφαίστειο που ενεργοποιείται και....
αμέριμνες βυζαντινολογούν.
Και ιδού! Εάν αυτό το Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι, θα νομοθετεί όπως κάθε καναλάρχης, κάθε μεγαλοεκδότης, κάθε συντεχνία, κάθε οικονομικός μεγαλοπαράγοντας θα επιθυμεί, θα είμεθα οι τελευταίοι των ενόχων, γιατί η χώρα θα βουλιάξει.
Φοιτητοπατέρες και εργατοπατέρες είναι αυτοί που προσκολλώνται στο άλφα ή βήτα στέλεχος, μεγάλο ή μικρό, που και εκείνο στοιχίζεται στα πορτοπαράθυρα των καναλαρχών και των εκδοτών, για να πάρει σειρά για τη λεγόμενη «ηγεσία», προκειμένου μετά να ασκήσει την ενός ανδρός αρχή!
Μα, βέβαια, αφού εγκαταλείψαμε το έθνος, την έννοια «λαός»! Πήγαμε στους όρους «κοινωνία», «κοινωνία των πολιτών», «πολίτες εν δράσει», τάδε «Μη Κυβερνητική Οργάνωση»! Η δημοκρατία ως έννοια έπαψε να είναι ενιαία! Έγινε δημοκρατία της «καρέτα-καρέτα»! Δεν νοιάζομαι για τίποτα άλλο, παρά για το μικρόβιο του κουνουπιού του Νείλου!
Το πρόβλημά μας είναι ο ερασιτέχνης ηθοποιός που είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου και ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη καλούσε τους Υπουργούς να πάνε να συσκεφθούν μαζί του, όταν στη Νομική Σχολή κινδυνεύαμε να τιναχθούμε –όχι το πανεπιστήμιο, αλλά η χώρα- με τριακόσιους ισλαμιστές που ένας εξ αυτών να ήταν φανατικός, θα έκανε παρανάλωμα τη χώρα; Ε, αυτό, λοιπόν, είναι το πρόβλημά μας;
Η Πάτρα έχει από το ’85 -όταν ούτε για πράσινες ενέργειες ούτε για πράσινα άλογα μιλούσαν στην Ελλάδα- τμήμα για τα φωτοβολταϊκά και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είναι σύμπτωμα και αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Βουλιάζουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Βουλιάζει η χώρα και οι διάφορες ελίτ κάθονται αμέριμνες στο ηφαίστειο που ενεργοποιείται και αμέριμνες βυζαντινολογούν.

Οι συντεχνίες ασύδοτες εκβιάζουν ακόμα και το Κοινοβούλιο.
Θα δώσω για τα Πρακτικά την ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, μια προσωπική επίθεση εναντίον μου και εναντίον του κ. Ταλιαδούρου από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ένα μήνυμα ότι όποιος δεν πειθαρχεί στις συντεχνίες, θα τις έχει απέναντί του, όπως ο Πέτρος Ευθυμίου που ως Υπουργός Παιδείας το 2001, όταν έφερε το ν. 2916, αντιμετώπισε εκβιασμούς δημοσία προς τον τότε Πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη να τον απολύσει. Όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 και μετά όταν αποτολμούσαν να κάνουν κάτι εναντίον αυτής της μεγάλης συντεχνίας κινητοποιούνταν με απεργίες και στάσεις εργασίας στα δημόσια έργα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα προσπαθήσω να είναι λιγότερο συναισθηματικός ο τόνος στην τοποθέτησή μου. Πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι ζω αυτήν τη διελκυστίνδα επανάστασης και αντεπανάστασης στην παιδεία από όταν έφυγα δέκα χρονών από το σπίτι μου ξυπόλητος και έπρεπε να παίζω κορώνα-γράμματα τη ζωή μου, για να μπορέσω με εξετάσεις στο γυμνάσιο, με εξετάσεις στο νυκτερινό σχολείο, με εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, με δουλειά, με μόχθο.
Θέλω να με ακούσει η κυρία Υπουργός. Αν θέλει, ας έρθει μία φορά η κυρία Διαμαντοπούλου να με ακούσει. Ξέρει τα αισθήματά μου απέναντί της και ξέρει ότι οι πραγματικοί φίλοι δεν χαϊδεύουν μπροστά για να κτυπάνε με το στιλέτο πίσω. Αυτό γνωρίζει η Υπουργός, ότι είναι ειλικρινή τα αισθήματα που τρέφω.
Είναι και αυτή, όμως, σήμερα στόχος της επίθεσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Λέει, κυρία Υπουργέ, ότι συνεχίζετε τη ρουσφετολογική και παλαιοκομματική σας παράδοση. Γιατί; Διότι την τελευταία στιγμή, χωρίς να υπάρχει στο αρχικό νομοσχέδιο, χωρίς να συζητηθεί στην Επιτροπή, ετέθη μία διάταξη.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Πού ετέθη, κύριε Πρόεδρε; Γιατί δεν κατετέθη ποτέ στη Βουλή αυτό που λέτε.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ένας λόγος παραπάνω, κυρία Υπουργέ. Θα το ακούσετε. Κυκλοφόρησε, λοιπόν, μία διάταξη και πρέπει να αναζητήσετε, κυρία Υπουργέ και το συντάκτη εντός του Υπουργείου και τη σχέση του και το αν μπορεί κανείς από ανώτατη λειτουργική θέση να λειτουργεί ως μέλος συντεχνίας και καθηγητής ιδρύματος που έχει ανοίξει πόλεμο με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια και με τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αυτή η διάταξη –τώρα το ακούω από την κυρία Υπουργό- τελικώς δεν κατετέθη καν.
Και ιδού! Εάν αυτό το Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι, θα νομοθετεί όπως κάθε καναλάρχης, κάθε μεγαλοεκδότης, κάθε συντεχνία, κάθε οικονομικός μεγαλοπαράγοντας θα επιθυμεί, θα είμεθα οι τελευταίοι των ενόχων, γιατί η χώρα θα βουλιάξει. Ξέρετε πολύ καλά σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε ως χώρα.
Είναι η στιγμή που όσες φορές στο παρελθόν αυτό το έθνος την έζησε βρήκε τη δύναμη, πέταξε από πάνω του τα βαρίδια, αγωνίστηκε. Το 1940, κυρίες και κύριοι, είχε δικτατορία. Ήθελε το δικτάτορα; Όχι, ασφαλώς, αλλά ως ένας άνθρωπος πήγε και πολέμησε.
Τώρα γιατί δεν πολεμάει ο λαός μας; Γιατί υβρίζει τους πάντες και τα πάντα; Γιατί απαξιώνει τους θεσμούς; Δεν απαξιώνει τους φορείς. Δεν του λένε για πρόσωπα, δεν εξατομικεύουν ευθύνες προσώπων, του λένε για το πολιτικό σύστημα. Άρα, δεν χρειάζεται Κοινοβούλιο, δεν χρειάζονται θεσμοί. Έχουμε μια άλλη εκστρατεία τώρα εναντίον των κοινωνικών κινημάτων.
Δεν φροντίσαμε να έχουμε κόμματα με δημοκρατική λειτουργία! Τότε δεν θα είχαμε ούτε εργατοπατέρες ούτε φοιτητοπατέρες, κυρίες και κύριοι! Φοιτητοπατέρες και εργατοπατέρες είναι αυτοί που προσκολλώνται στο άλφα ή βήτα στέλεχος, μεγάλο ή μικρό, που και εκείνο στοιχίζεται στα πορτοπαράθυρα των καναλαρχών και των εκδοτών, για να πάρει σειρά για τη λεγόμενη «ηγεσία», προκειμένου μετά να ασκήσει την ενός ανδρός αρχή!
Αυτές είναι αλήθειες! Αν κάποιος από εσάς δεν πιστεύει σ’ αυτά, τον προκαλώ να μου το πει και εγώ δεν θα πατήσω ξανά σ’ αυτήν την Αίθουσα!
Είναι κατακριτέα όλα αυτά τα μείζονα που αποσυνέθεσαν πράγματι και το εργατικό κίνημα και το φοιτητικό κίνημα, κάθε κίνημα! Μα, βέβαια, αφού εγκαταλείψαμε το έθνος, την έννοια «λαός»! Πήγαμε στους όρους «κοινωνία», «κοινωνία των πολιτών», «πολίτες εν δράσει», τάδε «Μη Κυβερνητική Οργάνωση»! Η δημοκρατία ως έννοια έπαψε να είναι ενιαία! Έγινε δημοκρατία της «καρέτα-καρέτα»! Δεν νοιάζομαι για τίποτα άλλο, παρά για το μικρόβιο του κουνουπιού του Νείλου!
Φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μου, είστε όλοι νεώτεροι από εμένα και μπορώ να το πω έτσι. Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο. Είναι μία προσπάθεια που κάνει αυτή η Κυβέρνηση να προχωρήσει, να σπάσει αυτό το απόστημα που υπάρχει στην ανώτατη εκπαίδευση! Το λάθος της είναι ότι παγιδεύεται σ’ αυτήν την κουβέντα που γίνεται επί ένα χρόνο στα σαλόνια και στα «μεγαλοεφημεριδοκαναλαρχογραφεία»!
Ποια είναι η συζήτηση που γίνεται και εδώ επί δύο μέρες; Γίνεται συζήτηση για τον Πρύτανη. Σας ερωτώ: Το πρόβλημά μας είναι ο ερασιτέχνης ηθοποιός που είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου και ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη καλούσε τους Υπουργούς να πάνε να συσκεφθούν μαζί του, όταν στη Νομική Σχολή κινδυνεύαμε να τιναχθούμε –όχι το πανεπιστήμιο, αλλά η χώρα- με τριακόσιους ισλαμιστές που ένας εξ αυτών να ήταν φανατικός, θα έκανε παρανάλωμα τη χώρα; Ε, αυτό, λοιπόν, είναι το πρόβλημά μας;
Λέγονται πολλά περί του αυτοδιοικήτου και της ενδεχομένης αντισυνταγματικότητας. Εγώ πιστεύω ότι μετά τις διορθώσεις που έκανε η Υπουργός, δεν υπάρχει θέμα, κυρίες και κύριοι. Το θέμα δεν είναι πλέον το τυπικό θέμα συνταγματικότητας. Υπάρχει η πλειοψηφία που ορίζει πλειοψηφία και η πλειοψηφία αποφασίζει τι τελικώς εκλέγει.
Κυρία Υπουργέ, είναι άλλο θέμα αν θα δεχθείτε κάποιες βελτιώσεις. Είναι σωστό, πράγματι, αντί του ενός που θα ορίζει αυτό το Συμβούλιο –θα ορίσει έναν αντιπρόσωπο- να υπάρξει και ευρύτερη συμμετοχή. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας. Ακόμα και για τους φοιτητές, όσον αφορά το λάθος του ν. 1268, πρέπει να σας πω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι δεν έκανα εγώ το ν. 1268. Εγώ εκλήθην δύο μήνες μετά την ψήφισή του, να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Ήταν μία επανάσταση που εμπεριείχε μέσα της την αντεπανάσταση. Και οι αντεπαναστάσεις δεν είναι δεξιές ή αριστερές. Οι επαναστάσεις είναι επαναστάσεις. Οι αντεπαναστάσεις έρχονται με διάφορες μορφές.
Στο ν. 1268, η αντεπανάσταση ήρθε με μορφή, με προσωπείο τάχα προοδευτικό και αριστερό. Εγώ έκανα το νόμο για τα T.E.I. και μετά από εμένα, δυστυχώς, ο πρώτος Υπουργός είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου! Κανένα ενδιαφέρον για τα T.E.I.! Στη συνέχεια, δεύτερος Υπουργός ο κ. Σουφλιάς, παρομοίως και χειρότερα!
Εγώ πιστεύω ότι η κυρία Διαμαντοπούλου θα τερματίσει αυτόν τον κατήφορο. Θα καταθέσω στα Πρακτικά, κυρία Υπουργέ, το εξής: Υπάρχουν Τμήματα των T.E.I. που ιδρύθηκαν το 1983, το 1984, το 1985, το 1986 που έφυγα από το Υπουργείο. Αυτά τα Τμήματα άρχισαν να γίνονται στα πανεπιστήμια έπειτα από δέκα και δεκαπέντε χρόνια, όπως το Τμήμα Ρομποτικής, τα Τμήματα Ψηφιακής Τεχνολογίας ή τα Τμήματα Πληροφορικής.
Στο Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ της Αθήνας ο τελευταίος που μπήκε πέρσι -δείτε το στα στοιχεία σας- είχε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνον που μπήκε πρώτος στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Κρήτης.
Η Πάτρα έχει από το ’85 -όταν ούτε για πράσινες ενέργειες ούτε για πράσινα άλογα μιλούσαν στην Ελλάδα- τμήμα για τα φωτοβολταϊκά και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Ιδού, ο Πρόεδρος κ. Πετσάλνικος, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έδωσαν, σφυροκοπούμενοι κι αυτοί από τις συντεχνίες, τη μάχη τους για τα ΤΕΙ. Τα ΤΕΙ, φίλες και φίλοι, λόγω της φύσεώς τους έχουν ευελιξία, έχουν δυνατότητα να απορροφήσουν έγκαιρα και καινοτομίες, νέες ιδέες, επαναστατικές αλλαγές σήμερα στην τεχνολογία και δυστυχώς δεν είναι στα σαλόνια οι άνθρωποι αυτοί. Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να πάρει έναν πίνακα, για το πόσοι είναι οι καθηγητές πανεπιστημίων, κυρίως αυτοί οι ελάχιστοι, διότι πλείστοι και στα πανεπιστήμια κοπιάζουν. Αυτοί που γυρίζουν μέσα στα πόδια μας και ζητούν θέσεις σε οργανισμούς, σε συμβούλια, σε επιτροπές είναι αυτοί που καθοδηγούν ένα χρόνο τώρα μία συζήτηση που γίνεται πέρα από την ουσία των πραγμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Θα καταθέσω στα Πρακτικά το ειδικό επιστημονικό περιοδικό για τον τομέα των φωτοβολταϊκών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, μόνο το τμήμα αυτό της Πάτρας κάνει θερινά τμήματα όπου έρχονται κι από τον αραβικό κόσμο κι από την Ευρώπη και στο Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνονται τα προγράμματα αυτά, παρόλο που η δαπάνη καταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Απόστολος Κακλαμάνης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Κυρία Υπουργέ, ο νόμος σας είναι τομή αρκεί να προχωρήσει με τόλμη και με τη συναίνεση αυτών που καταδυναστεύονται μέσα στα πανεπιστήμια, μέσα στα ΤΕΙ, της φτωχολογιάς, του κοσμάκη. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι έπρεπε να πάρω και το δώρο των Χριστουγέννων για να κάνω την εγγραφή μου στο πανεπιστήμιο, ότι έπρεπε να πληρώνω κάθε φορά που έδινα ένα μάθημα και τα κωλόκουρα του καθηγητή. Κανόνες χρειάζονται. Είπατε κι εσείς εδώ, γιατί να μην πληρώνει το παιδί σας και το δικό μου επίσης; Όμως για το παιδί του άνεργου –άκουσα τον κύριο Τζίμα από τη Δράμα- για το παιδί αυτού που αποδεδειγμένα δεν έχει εισοδήματα πώς θα γίνει;
Θέλετε να πάθουμε αυτό που έπαθαν οι Άγγλοι; Μηδενική κοινωνική κινητικότητα. Σάπισαν τα ανώτερα κοινωνική κλιμάκια, καμμία ανανέωση. Εσείς εδώ είστε οι πλείστοι από χωριά, δεν είστε από τζάκια.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εγώ είμαι…
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μόνο ο φίλος Κώστας που είχε παππού Ευρωβουλευτή.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Κύριε Κακλαμάνη, παρακαλώ ολοκληρώστε.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τελειώνω κύριε Πρόεδρε.
Τα ιδρύματα είναι ανώτατης εκπαίδευσης, άρα είναι ισότιμα. Ό,τι τα διαφοροποιεί δημιουργεί προστριβές και προβλήματα. Αυτή είναι η γνώμη μου, στο άρθρο 1 είναι ισότιμα.
Δεύτερον, αυτή η διαφοροποίηση που κάνετε με την παράγραφο 2 του άρθρου 4 δεν έχει καμία θέση και πρέπει να φύγει.
Τέλος, αφού δείτε αυτά τα στοιχεία που σας έδωσα και αυτά που θα προσθέσω για τα Πρακτικά, πιστεύω ότι πρέπει να καταλήξετε ότι με ελεγμένες διαδικασίες πρέπει και τα ΤΕΙ να έχουν δυνατότητες τρίτου κύκλου σπουδών. Δεν είναι δυνατόν Τμήμα του Πανεπιστημίου του Ιονίου, όπως κατατέθηκε στα Πρακτικά της Επιτροπής, με 37 όλες και όλες δημοσιεύσεις μελών του να έχει εκδώσει 98 διδακτορικά!
Είναι πανεπιστήμια που αξίζουν τη στήριξή μας, είναι ΤΕΙ που αξίζουν τη στήριξή μας και είναι πανεπιστήμια και ΤΕΙ –ιδίως τμήματά τους- που πρέπει να καταργηθούν, κυρία Υπουργέ! Εγώ θα είμαι δίπλα σας.
Γι’ αυτό μη λέτε για συντμήσεις και καταργήσεις μόνο ιδρυμάτων και σχολών! Πρέπει να βάλετε «και τμημάτων». Δεν το λέει το νομοσχέδιο. Δείτε το, σας παρακαλώ! Διότι υπάρχουν τμήματα που τα «έσπειρε» ο «άλφα» πολιτευτής.
Διάκριση μεταξύ πολιτικού και πολιτευτή: Ο πολιτευτής νοιάζεται για τις επόμενες εκλογές, ενώ ο πολιτικός για τις επόμενες γενιές. Να το λέτε αυτό σε όσους απαξιώνουν, σε όσους έχουν δώσει μια ολόκληρη ζωή για την πρόοδο αυτού του τόπου.
Αυτά, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπιστούν, κυρία Υπουργέ.
Όσον αφορά το άσυλο, μην παγιδεύεστε από τη Νέα Δημοκρατία!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Σας παρακαλώ, κύριε Κακλαμάνη, ολοκληρώστε!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ναι, κύριε Πρόεδρε.
Ποιος θα μπει μέσα στο πανεπιστήμιο, αν κάποιος που θα υβρίζεται από κάποιον καλέσει την Αστυνομία; Αυτό θεωρείται αδίκημα. Πρέπει να πάει η Αστυνομία. Χρειάζονται κανόνες εσωτερικοί.
Επίσης, μην πετάμε στην άκρη τους νέους! Να βρούμε τρόπο. Στο νόμο για τα ΤΕΙ το 100% εγώ το περιόρισα στο 30%. Βάλτε το, όπως το είπε ο νόμος Γιανννάκου, με συμμετοχή σε ενιαίο ψηφοδέλτιο του καθενός, ώστε να υπάρξει φοιτητικό κίνημα μακριά από Κόμματα, αλλά με νέους που θα έχουν ιδεολογική και πολιτική συμμετοχή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι! Όχι πρόβατα που θα τα πάμε από εδώ ή από εκεί!
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)

Από:  olympia