Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ. Επίθεση στους πραγματικούς υπευθύνους. Ξεσκέπασμα του Προβόπουλου. Ο Μόνος που μιλάει για τα ΔΙΣ που χρωστάει η Hoechtief την ιδια ώρα που η κυβέρνηση κυνηγά τον σουβλατζή “φοροφυγά”. Για την καταστροφή της βιομηχανίας. Για την καταστροφή της φαρμακοβιομηχανίας. Για τον πραγματικό πατριωτισμό.
Ακούστε την αλήθεια που κρύβουν οι επίορκοι των ΜΜ”Ε”: ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ! ΔΙΩΞΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΥΤΡΟ.

olympia

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στο μπλόκο του Hilton (VIDEO)

Video για το επεισόδιο με την ομάδα ΔΙΑΣ στον πεζόδρομο Μητροπόλεως...!!!


Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες από την απρόκλητη επίθεση ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εναντίον θαμώνων εστιατορίου στο Μοναστηράκι.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες πέταξαν δακρυγόνα αναίτια σε είσοδο εστιατορίου και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολιτών που....
βρίσκονταν στο σημείο.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εδώ Μετρό Συντάγματος ...

Συγκλονιστικό βίντεο από το ALTER! Tα MAT φυγαδεύουν κουκουλοφόρους…

…μέσα στη Βουλή!

Χαφιέδες, κουκουλοφόροι βρίσκουν ασφάλεια στο ναό της «δημοκρατίας» σας;
Τώρα η δημοκρατική αντιπολίτευση έχει καθήκον να θέσει τη χούντα ενώπιον των ευθυνών της!
Αν ο κ. Χρήστος Παπουτσής έχει ελάχιστη τσίπα, να υποβάλει την παραίτησή του!
Κανένας εισαγγελέας δεν βλέπει ειδήσεις;
Τελικά έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία!
Από τη "Σίβυλλα" βίντεο  από newstoday
Αστυνομικοί κουκουλοφόροι;

 Ακόμη ένα περίεργο βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Όπως θα δείτε και μόνοι σας στο συγκεκριμένο βίντεο που γεννά ερωτηματικά, τα οποία χρίζουν άμεσης  απάντησης από την φυσική αλλά και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κουκουλοφόροι, οι οποίοι βρίσκονται επί της Λ. Αμαλίας, με κράνη και μάσκες, περνούν πίσω από τις «γραμμές» των ΜΑΤ και κατευθύνονται προς τον περιβάλλοντα τη Βουλή χώρο.

Την στιγμή που τόσο μεγάλη κουβέντα γίνεται για την σημερινή αλόγιστη και εκτεταμένη χρήση χημικών, την στιγμή που όλοι η Ελλάδα έχει κυριολεκτικά απηυδήσει με όλα όσα γίνονται στην πλατεία Συντάγματος, είναι λογικό να...
μην μπορούμε να δώσουμε μια λογική εξήγηση για το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό το βίντεο. Μέχρι να δοθούν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις, διότι η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κοκκαλάκη στο δελτίο ειδήσεων του Alter και στον Νίκο Χατζηνικολάου είναι το λιγότερο γενική και αόριστη, τα συμπεράσματα δικά σας
Από newstoday

ALTER ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ και η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

realportalgr

Kρανίου τόπος το κέντρο... ο γουρουνοστρατός κατοχής εν δράση

«Γκρέμισαν» την πλατεία Συντάγματος - Υπερψηφίστηκε με 155 ναι το μεσοπρόθεσμο - Προπηλάκισαν το βουλευτή Αλέκο Αθανασιάδη


Κρανίου τόπος το κέντρο της Αθήνας
Ημέρες Δεκεμβρίου του 2009 ζει από το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας, το οποίο πλέον θυμίζει κρανίου τόπο. Η κατάσταση εδώ και έξι ώρες είναι αποπνικτική καθώς η αστυνομία έχει κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, οι ζημιές σε μαγαζιά είναι πολλές, ενώ η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι θυμίζουν πεδίο μάχης. Αρκετά μαγαζιά έχουν λεηλατηθεί, ενώ φωτιά ξέσπασε και στο κτίριο των ΕΛΤΑ στο Σύνταγμα...


Με την οργή των Αγανακτισμένων να πλημμυρίζει το Σύνταγμα κόντρα στα χημικά και τις πρωτοφανείς σε όγκο αστυνομικές δυνάμεις «πέρασε» στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με 155 ψήφους. Όχι ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε αποφασισμένος να επιμείνει στις θέσεις του.

Ο «αντάρτης» κ. Αθανασιάδης που τελικά υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο, προπηλακίστηκε στη Βαλαωρίτου όπου δεκάδες πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα και τον μπουγέλωσαν.

Παρόν ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ενώ όχι ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς αλλά και το ΛΑΟΣ. Συνολικά ψήφισαν 298 Βουλευτές. Ναι ψήφισαν 155, παρών 5 και όχι 138.

Αμέσως μετά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, τα επεισόδια εντάθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας να είναι αποπνικτική.

Εκατοντάδες είναι οι διαδηλωτές που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της αδικαιολόγητης χρήσης χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος. Εθελοντές και γιατροί έχουν προσφέρει βοήθεια σε 500 περίπου πολίτες, από 15 μέχρι 65 ετών. Συνεχώς από τα μεγάφωνα γίνεται έκκληση στα ΜΑΤ να σταματήσουν τις ρίψεις χημικών καθώς κινδυνεύει η υγεία εκατοντάδων πολιτών.

Αν και στο Μετρό έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί από το μεσημέρι στο κέντρο. Την ίδια ώρα ο γιατρός του Μετρό στο Σύνταγμα απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν συνάδερφοι του όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να βοηθήσουν.

Παράλληλα λόγω της έκρυθμης κατάστασης εκκενώθηκε το ξενοδοχείο King George, καθώς και το υπουργείο Οικονομικών, για λόγους ασφάλειας, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ.
newsbeast

ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ. ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ…

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/06/1.png?w=320&h=201 
ΕΥΓΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΕΙΣΑΙ ΑΗΤΟΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ.



Αν και τυφλός μπορεί να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια


Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η δυσαρμονία πολιτών και βουλευτών ήταν εμφανής στη Βουλή. Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι ένα εξαπτέρυγο, αλλά είχε ήδη καταψηφιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Κι όταν τα μπιλιετάκια της εφορίας θα επιστρέφονται γιατί κανείς δε θα έχει να τα πληρώσει, τότε θα φανεί το μέγεθος της ανοησίας όσων αποφάσισαν να στηρίξουν το νέο Μνημόνιο.
Δυστυχώς μόνο ο Π. Κουρουπλής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων από την συνπολίτευση. Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες δεν είπε ποτέ ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά εξέφραζε τις αντιρρήσεις του, περίμενε εξηγήσεις και έκανε υπομονή, τελικά επέλεξε το δύσκολο δρόμο.
Δεν έκανε καμιά κωλοτούμπα όπως ο κ. Αθανασιάδης αλλά έμεινε σταθερός στις απόψεις του. Και φυσικά τον διέγραψαν διότι είναι γνωστό τι γίνεται με τα πρόβατα που φεύγουν από το μαντρί.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τυφλός από μικρό παιδί, δεν προτίμησε να μείνει στο μαντρί του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσει σε αντίθεση με τη θέληση του κόσμου που τον εξέλεξε. Αν και τυφλός θα μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια.
Οι άλλοι που βλέπουν να δούμε τι καλοκαίρι θα κάνουν στις περιφέρειές τους.

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ...


ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ...

Η ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ
Ξεφτιλίστηκε σήμερα η Έλσα Παπαδημητρίου. Για να υπακούσει στις συνεννοήσεις της Ντόρας αναγκάστηκε να ψηφίσει "ναι", την ίδια στιγμή που το κόμμα της Μπακογιάννη ψήφιζε μαζικά "παρών"! Έτσι κατόρθωσε να την βρίζουν και οι ψηφοφόροι όλων των άλλων -πλην ΠΑΣΟΚ- κομμάτων...

αλλά και οι ψηφοφόροι της ΔΗΣΥ που και αυτοί δεν ήθελαν να ψηφίσουν "ναι"! Μεγάλη πολιτική ξεφτίλα...

Πέρασε με 155 ψήφους το Μεσοπρόθεσμο



Με 155 ψήφους ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Όχι» ψήφισε από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, «ναι» ψήφισε η ανεξάρτητη πλέον Έλσα Παπαδημητρίου χειροκροτούμενη από την κυβερνητική πτέρυγα, όπως και ο Αλέκος Αθανασιάδης, όταν είπε το «ναι». Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Απόντες Λιάνης (ΠΑΣΟΚ) Καραγκούνης (ΝΔ)
Την ώρα της ψηφοφορίας «καιγόταν» η πλατεία Συντάγματος από τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ «αγανακτισμένων» και αστυνομίας.
«Όλοι γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αντέδρασα σε δύο θέματα που αφορούσαν την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους. Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού και επειδή αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο της απόφασης ψηφίζω ναι», δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης.
«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης», τονίζει ο κ. Κουρουμπλής σε γραπτή δήλωσή.
Σημειώνει ακόμη ότι «η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής» και καταλήγει: «Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».
Γιά μαύρη λίστα των 155 εκαναν λόγο οι αγανακτισμένοι
Η κ.Ελσα Παπαδημητρίου αυτοδιαγράφηκε, ήταν το πρώτο σχόλιο από πλευράς ΝΔ.,σχετικά με την επιλογή της να ψηφίσει ΝΑΙ
«Όχι», όπως αναμενόταν, ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς.

Ενας αστειος ηγετης


Ανεβηκε στο βημα ο διασωστης με το κανό,κοιταξε τους εκβιασμενους βουλευτες του με θλιψη και πονο και ξαναειπε....ποναω που ποναει ο λαος,αλλα πρεπει να τον σωσω.

Μεχρι που θα φτασει η παρανοια του δεν το γνωριζει κανεις,εχει κανει μια αξιοπρεπη χωρα ζητιανα σε καθε μηκος και πλατος της γης,μεχρι ποτε θα αδιαφορει για τον λαο που τον εξελεξε και πλεον δεν τον θελει ουτε ζωγραφιστο,μεχρι ποτε θα στελνει τα ματ να ψεκαζουν τον απροστατευτο κοσμο στην...
πλατεια Συνταγματος.
Αυτη ειναι η υποτιθεμενη δημοκρατια που υποσχεθηκε.... ο φιλος του Κανταφι και ομοιος του απο οτι φαινεται?
Αυτη ειναι η αδυναμη δημοκρατια που ανεφερε προσπαθωντας να επιβαλλει την παγκοσμια κυβερνηση του?
Τα ματ?
Ο Παπανδρεου απετυχε παταγωδως και τωρα με την δυναμη και την βια προσπαθει να κρατηθει στην εξουσια,δεν θα ειναι για πολυ,ο λαος ξερει πλεον με ποιον εχει να κανει,και μαζι με αυτον θα παρασυρθει και ο συρφετος του κομματος του,ειτε μιλαει νομικιστικα ειτε βριζει.

Ειναι το ιδιο και το αυτο.

http://harrytsopanos.blogspot.com/

Ζωντανά απ το Σύνταγμα

Ανοιχτή επιστολή της Μ. Λοΐζου προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ



Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Λοΐζου, με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει στο κυβερνών κόμμα να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, καθώς, όπως αναφέρει, δεν έχουν «καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του»
Αναλυτικότερα, η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου αναφέρει:
Αθήνα 27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.
Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.
Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.
Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.
Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.
Μυρσίνη Λοΐζου

Εθνικό κιτς που σε αφήνει… άγαλμα.



Aρχαιοελληνική μακεδονική δυναστεία στήνει η εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σπέρνοντας αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων βασιλέων και επιχειρώντας να σφετεριστεί μια Ιστορία που δεν της ανήκει, κόντρα στις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Την περασμένη Τρίτη, την ίδια μέρα που σηκωνόταν πάνω στο τεράστιο βάθρο το φαραωνικό άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, άλλο ένα άγαλμα που απεικονίζει τον Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππο στηνόταν στην κεντρική πλατεία της Μπίτολα (Μοναστήρι).
Ενα τρίτο άγαλμα πάλι του Φιλίππου θα στηθεί το επόμενο διάστημα στην πλατεία του δήμου Γκαζί Μπαμπά, που ανήκει στο πολεοδομικό συγκρότημα των Σκοπίων.

Η ταυτόχρονη τοποθέτηση των αγαλμάτων -αυτό στο Μοναστήρι είχε μεταφερθεί και φυλασσόταν εκεί εδώ και 2,5 χρόνια- δείχνει ότι αποτέλεσε επιλογή της κυβέρνησης, επιχειρώντας να δημιουργήσει το δικό της στάτους και νέα τετελεσμένα.
Οπως έκανε πριν από μερικά χρόνια με τη μετονομασία του δημοτικού σταδίου των Σκοπίων σε στάδιο του βασιλιά Φιλίππου Β’, τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε Μεγάλου Αλεξάνδρου και του δρόμου που Σκοπίων μέχρι τα ελληνικά σύνορα επίσης ως Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είχε προηγηθεί επίσης η τοποθέτηση ενός αγάλματος του Μακεδόνα βασιλιά στο Πρίλεπ.
Ο νουνεχής πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντένκο Μαλέσκι έσπευσε να επικρίνει εκείνους που υποστηρίζουν ότι η “βουτιά” στα αρχαία μακεδονικά αγάλματα “θα ενισχύσει την ταυτότητα και τη θέση του έθνους και του κράτους”.
Οπως είπε, θα συμβεί το αντίθετο, θα αποδυναμώσει την ταυτότητα και τη διεθνή θέση της χώρας, θα επιδεινώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα και θα της προσθέσει επιπλέον επιχειρήματα για να μπλοκάρει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.
“Αφησαν ελληνικό στίγμα”
Αλλος ένας γνώριμος στους Ελληνες, ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε ηγέτης του VMRO-DPMNE Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει αυτές τις μέρες και να δώσει στους συμπατριώτες του κάποια μαθήματα Ιστορίας μιλώντας στο Κανάλι 5:
“Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το ακόλουθο: Ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος είχαν σκοπό να ενώσουν τον ελληνικό κόσμο. Είχαν σκοπό να νικήσουν τον μεγάλο εχθρό του ελληνικού κόσμου, την Περσία. Και τελικά ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος ή καλύτερα ο Αλέξανδρος σε αυτήν την περίπτωση, όπου και αν κέρδισε, κέρδισε με το ελληνικό όνομα. Οπουδήποτε άφησε ένα ίχνος της παρουσίας του, είναι ίχνος της ελληνικής του καταγωγής. Και έχουμε εκατοντάδες μνημεία όπου αρχίζει με τις λέξεις: ”Εγώ ο Eλλην/του Eλληνος Αλεξάνδρου”. Eτσι μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου, ο κόσμος που αφήνει πίσω, είναι ένας ελληνικός κόσμος και ονομάζεται ”ελληνοποίηση της Μεσογείου””.
Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αντιδράσεις, ήρθαν τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ. Ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι με ενέργειες όπως αυτή η ΠΓΔΜ μπορεί να βρεθεί εκτός του καθεστώτος της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας, ενώ ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Κάντριμαν κάλεσε τα Σκόπια να αποφύγουν τις προκλητικές σε βάρος της Ελλάδας ενέργειες.
ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
Ολα τα κάνει βάσει του σχεδίου Σκόπια 2014
H τοποθέτηση του αγάλματος στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που έχει μαζί με το βάθρο ύψους 23 μέτρα, δηλαδή το ύψος μιας οκταώροφης πολυκατοικίας, ξεπερνώντας τα γύρω κτίρια, συνδυάζεται με ένα ευρύτερο σχέδιο “εξαρχαϊσμού” της. Πρόκειται για το σχέδιο “Σκόπια 2014″ που αποσκοπεί να δώσει στο κέντρο των Σκοπίων με κτίρια, μνημεία και αγάλματα την εικόνα μιας αρχαϊκής πόλης. Ακόμη και αρχαιοπρεπής καμάρα ετοιμάζεται, ίσως ως εκδοχή της Αψίδας του Γαλερίου της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την όποια αρχιτεκτονική παράδοση και τη μορφολογία των κτιρίων στα Σκόπια.
Το σχέδιο αυτό έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση και κυρίως από το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης αλλά και από αρκετούς διανοούμενους που αμφισβητούν τόσο την αισθητική του όλου πράγματος όσο και τη βουτιά σε ένα αμφιλεγόμενο αρχαίο μακεδονικό παρελθόν.
Η αξιωματική αντιπολίτευση επέκρινε την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάνοντας λόγο για μεγαλομανία του Νίκολα Γκρούεφσκι και για επιβλαβή για τη χώρα πολιτική. Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, ανέφερε μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του δείχνουν ότι δεν έχουν σώας τας φρένας. Οτι διχάζουν τον λαό αλλά και τον προκαλούν, αφού σε μια περίοδο φτώχειας ξοδεύουν μόνο για το άγαλμα ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Ομως το σημαντικότερο, όπως τονιζόταν, ήταν ότι με την ενέργεια αυτή περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η ήδη διαταραγμένη διεθνής θέση της χώρας.
Ρεπορτάζ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ – http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63171192

"Σφαλιάρα" ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: "Δεν εκτελούμε παράνομες διαταγές"!


«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ... τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.


Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr

«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.

Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.

Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»

πηγη

Ο Πάγκαλος, τα τανκς και η επιστροφή στη δραχμή!


Όσοι υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή είναι βλάκες σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην El Mundo. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τανκς για να αντιμετωπίσουμε τους τρομαγμένους πολίτες που θα συνέρρεαν στις τράπεζες, τόνισε.
“Τεράστια βλακεία” χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τις προτάσεις περί επιστροφής στη δραχμή και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα  El Mundo.
“Αυτοί που λένε κάτι τέτοιο είναι εντελώς βλάκες. Είτε πρόκειται για αναλυτές, είτε για καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγους και μόνο που το λένε αυτό, είναι τεράστια βλακεία”, είπε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος.

Επισήμανε δε πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή την επόμενη μέρα “οι τράπεζες θα γεμίσουν ασφυκτικά από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους, και τότε ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τα τανκς για να τις προστατεύσει γιατί δεν η αστυνομία δε θα επαρκεί”.
“Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά” εξήγησε ο Πάγκαλος.
Μεταξύ άλλων, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον εφαρμοστικό νόμο και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Όπως είπε στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν “κατά”.

SPIEGEL: Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα»!



SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν πολεμικές αποζημιώσεις.
Γερμανία, ο μεγαλύτερος αμαρτωλός χρεών του 20ου αιώνα.
Deutscland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts»)

Συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.
Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.

Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.
Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.
Spiegel Τι ακριβώς συνέβη τότε;
Ritschl Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.
Spiegel Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;
Ritschl Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.
Spiegel Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;
Ritschl Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.
Spiegel Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;
Ritschl Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.
Spiegel Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;
Ritschl Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.
Spiegel Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;
Ritschl Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα „Haircut“, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.
Spiegel Πως είπατε;
Ritschl Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.
Spiegel Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;
Ritschl Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο.
Spiegel Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.
Ritschl Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.
Spiegel Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;
Ritschl Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.
Spiegel Τι εννοείτε;
Ritschl Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα». Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.
Spiegel Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Αν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποια λύση θα ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Γερμανία;
Ritschl Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι’ αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.
Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητής “Ιστορίας της Οικονομίας”)
SPIEGEL

Financial Times: «Έλληνες βουλευτές, ίσως πρέπει να πείτε όχι στο Μεσοπρόθεσμο»!



Άρθρο κόλαφο όσον αφορά τις πρακτικές του ΔΝΤ στη χώρα μας αποτελεί αυτό του Wolfgang Münchau που δημοσιεύτηκε σήμερα νωρίς το πρωί στους Financial Times.
Κατακρίνει ευθέως τους χειρισμούς της Τρόικας στη χώρα μας τονίζοντας πώς ναι μεν αρχικά επιβάλλονταν μια δημοσιονομική λιτότητα στην Ελλάδα αλλά εν συνεχεία τα μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται είναι εκτός πλαισίου και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας.
Μάλιστα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τη στάση του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας ως οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη.

Αναφέρει πως κανείς δεν μπορεί τελικά να κατηγορήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτάσσονται στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν οικονομικά επιχειρήματα να τους αντικρούσεις, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως στη Βουλή της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει η πιο σημαντική κοινοβουλευτική συζήτηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Και συνεχίζει…
Εύλογα οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί με τη λιτότητα. Θα μπορούσαν να την αποδεχτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν έβλεπαν όμως τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας. Την ώρα που απότυχε το πρώτο μνημόνιο θα αποτύχει και το δεύτερο. Κάνουν το ίδιο λάθος ξανά. Και είναι ικανοί να το κάνουν και στο μέλλον. Αυτό θα καταστρέψει τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν για τους Έλληνες.
Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΟΧΙ» σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο, η Ελλάδα το πιθανότερο είναι να πτωχεύσει αύριο. Στη περίπτωση που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο Μεσοπρόθεσμο η Ελλάδα θα πτωχεύσει το αργότερο το 2012.
Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μιας καταστροφής. Δεδομένων των όσων διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είχαν βάλει την Ελλάδα σε αυτή τη δοκιμασία.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Βίντεο: Νίκη Τζαβέλλα (ΛΑΟΣ) εναντίον Nigel Farage

Συγκλονιστικό!!!! Η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κα. Τζαβέλλα τα χώνει στον Nigel Farage όταν αυτός μιλάει υπέρ της Ελλάδος!!!!

Η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κα.Νίκη Τζαβέλλα τα χώνει στον Nigel Farage όταν ο ευρωβουλευτής υπερασπίζεται την Ελλάδα. Δείτε το βίντεο αξίζει!!! Πραγματικά πόσο προσκυνημένοι είναι και ειδικά όσοι έχουν το προσωπείο του πατριώτη... Ντροπή και αίσχος. Άραγε αυτά τα ξέρει ο Καρατζαφέρης; Τα ξέρει το επιτελείο του ΛΑ.Ο.Σ.; Όταν βρετανός ευρωβουλευτής μιλάει και υπερασπίζεται την πατρίδα σου, τότε σηκώνεσαι και τον προσβάλεις; Να σημειώσουμε εδώ οτι Nigel Farage και Νίκη Τζαβέλλα ανήκουν στην ίδια ομάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Μήπως υπάρχει κάποια "εσωκομματική" κόντρα ανάμεσά τους; Και άν υπάρχει την βάζουμε πάνω απο την Πατρίδα; Απλά ντροπή και αίσχος.



Πηγή: http://diaforetikimatia.blogspot.com/2011/06/nigel-farage.html

Handelsblatt: «Το τέλος του ευρώ θα ήταν τραγωδία για τη νέα τάξη πραγμάτων»



Ο Πράσινος πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, σε δηλώσεις του στην HANDELSBLATT τόνισε πως επιβάλλεται ένα σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας και για να γλιτώσει η ίδια τη χρεωκοπία αλλά και για να μην μας τελειώσει το …ευρώ.
Όπως επισήμανε, οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης, θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν στη προοπτική μιας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ή στην εγκατάλειψη του ευρώ.
Ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση (στην εγκατάλειψη του ευρώ) προειδοποίησε πως η Ευρώπη θα χάσει μονομιάς όλα όσα πέτυχε εδώ και πάνω από μισό αιώνα και θα επιστρέψει σε μια Ευρώπη …επανεθνικοποίησης.

Και ολοκληρώνει λέγοντας…
Αυτό, θα ήταν τραγωδία και καταστροφή για τη «νέα τάξη πραγμάτων»
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Μιχάλης Ιγνατίου: Καλύτερα να αποσυρθεί ο κ. Θ. Πάγκαλος.



Είχα αποφασίσει από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν πλακωνόταν με τους Τούρκους και την Μαντλίν Ολμπράιτ -στη συνέχεια τα έβρισκε μαζί τους και κατάπινε τις δηλώσεις του- ότι θα συγχωρώ τα πάντα στο Θεόδωρο Πάγκαλο. Αργότερα, με αφορμή το πρώτο σχέδιο για την Κύπρο ξέσπασε εναντίον του μαύρου Κόφι Ανάν, όπως τον χαρακτήρισε επιδεικνύοντας επικίνδυνη ρατσιστική συμπεριφορά, για να υποστηρίξει με πάθος στη συνέχεια την πέμπτη μορφή του κειμένου του προηγούμενου γενικού γραμματέα, το οποίο παρέδιδε το νησί υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Το… ξεπέρασα και αυτό.
Τα ξεσπάσματά του είναι φαινόμενο καθημερινό και δυστυχώς για τον ίδιο η πλειονότητα των Ελλήνων τον αντιμετωπίζει με ειρωνεία και διασκεδάζει μαζί του, αντί να λυπάται για το κατάντημά του. «Πάγκαλος είναι, τι περιμένεις», είναι η φράση που ακούγεται όταν η συζήτηση αφορά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Κρίμα…

Οταν ξεκινήσαμε την έρευνα για τα Ιμια, μαζί με το συνάδελφο Αθανάσιο Ελλις, γνωρίζαμε πως το κεντρικό ζήτημα και το αναπάντητο ερώτημα αφορούσε τη σημαία που αποσύρθηκε από τη βραχονησίδα, μετά τη συμφωνία με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς εκείνο το μοιραίο βράδυ της 31ης Ιανουαρίου του 1996. Βαθιά μέσα μου ήλπιζα πως δεν θα επιβεβαιώνονταν οι φόβοι μου πως εκείνη η απόσυρση, που ταπείνωσε τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, είχε πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς μου το αφηγήθηκε ένας Αμερικανός αξιωματούχος. Είχε ισχυριστεί ότι ο κ. Πάγκαλος έκλεισε το μείζον αυτό ζήτημα πριν ακόμη υπάρξει οποιαδήποτε απειλή από την Τουρκία και στο πλαίσιο μίας τηλεφωνικής κουβέντας με τον τότε ομόλογό του, Γουόρεν Κρίστοφερ.
Ηθελα να πιστεύω πως δόθηκε τουλάχιστον μία διπλωματική μάχη πριν ο κ. Πάγκαλος αποδεχθεί το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου. Η έρευνα, για την οποία και εγώ και ο συνάδελφος Ελλις νιώθουμε δικαιολογημένη υπερηφάνεια, με διέψευσε. Παρ’ όλα αυτά προτίμησα να πάρω την ευθύνη και στο βιβλίο για τα Ιμια καταγράψαμε τα γεγονότα χωρίς την παραμικρή κριτική. Ηταν λάθος και το αποδέχομαι. Διότι εάν είχε αναδειχθεί με πιο ισχυρό τρόπο η αποτυχία του κ. Πάγκαλου και η διπλωματική ήττα της Ελλάδας, ίσως ο αντιπρόεδρος να δρούσε και να αντιδρούσε διαφορετικά.
Διάβασα τις δηλώσεις του στην εφημερίδα El Mundo και έφριξα. Αποτελεί ένα τρομακτικό, ένα άνευ προηγουμένου εκβιασμό του ελληνικού λαού η πρόβλεψη του κ. Πάγκαλου ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα επέμβει ο στρατός και τα τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους.
Η δήλωση του κ. Πάγκαλου είναι απειλή εναντίον των Ελλήνων και των Ελληνίδων που πρόσφεραν ανοχή στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για σωτηρία της Ελλάδας και αντί για σωτηρία γίνονται μάρτυρες της καθολικής αποτυχίας του πρωθυπουργού και των υπουργών του να εφαρμόσουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν και που οδήγησαν σε απόγνωση τον ελληνικό λαό. Αντί να απειλεί και να εκβιάζει θα προσφέρει εθνική υπηρεσία εάν αποσυρθεί στο σπίτι του και ασχοληθεί με την οικογένειά του, που τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη απ’ ότι ο ελληνικός λαός.
Διαβάζοντας τις δηλώσεις του στην El Mundo, μπορεί αρχικά να είπα πως «πάλι δεν πήρε τα χάπια του», αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κ. Πάγκαλος, που δρα ως μπουλντόγκ του πρωθυπουργού, έχει καταστεί επικίνδυνος…
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=111485240

Κυβέρνηση εκβιαστών, τρομοκρατών και αιμοδιψών πολιτικών

Ο Πάγκαλος μας απείλησε ότι θα βγάλει τα τανκς στο δρόμο. Μας απείλησε επίσης ότι θα υπάρξουν νεκροί εάν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός τον κρατά στη θέση τους αποδεικνύοντας ότι όλα αυτά είναι κυβερνητική επιλογή. Ξέραμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση εκβιαστών με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα της χρεοκοπίας και της μη εκταμίευσης της δόσης εάν δεν είμαστε καλά παιδιά. Μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου, και την πλήρη κάλυψή του από τον Πρωθυπουργό μιλάμε για κυβέρνηση με φασίζουσα πολιτική και αιμοσταγείς υπουργούς που απαιτούν το αίμα του λαού εάν δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις.

Άλλωστε ο Πάγκαλος έχει στο DNA του το φασισμό καθώς πρόγονός του ήταν δικτάτορας της Ελλάδας. Το ότι ο Παπανδρέου δεν τον έχει αποπέμψει ακόμη δείχνει και το ποιόν τούτης της κυβέρνησης.
Δυστυχώς φθάσαμε να έχουμε κυβέρνηση εκβιαστών, τρομοκρατών και αιμοδιψών πολιτικών για αίμα λαού.
Ενώ ήδη η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα για τις κινητοποιήσεις των πολιτών 28 και 29/6 μιλώντας για θέματα νομιμότητας στην περικύκλωση της Βουλής.
Η απάντηση θα δοθεί από το βροντερό παρόν που θα δώσει σήμερα αύριο και μεθαύριο ο λαός στο Σύνταγμα.
Εδώ που φθάσαμε πλέον όποιος ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο κατηγορείται ευθέως πλέον για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Είναι γνωστό ότι με αυτά τα δύο νομοσχέδια ξεπουλιέται η πατρίδα, τα δημόσια αγαθά και η δημόσια περιουσία ενώ ο λαός θα φορέσει τις αλυσίδες για να πουληθεί στα σκλαβοπάζαρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Εάν ψηφιστούν αυτά τα δύο νομοσχέδια, είναι απολύτως κατανοητό ότι και όσοι παραμένουν σε διοικητικές και πολιτικές θέσεις στο κράτος, έχουν την ίδια ευθύνη και την ίδια δοσίλογη στάση.
Στην οικονομική τρομοκρατία, στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και στις αιμοδιψείς σκέψεις τις κυβέρνησης απαντάμε δίνοντας βροντερό παρόν στους αγώνες.
Ραντεβού στην ΠΛΑΤΕΙΑ από σήμερα έως Πέμπτη μεσημέρι.
Υ.Γ. τις ίδιες ευθύνες με εκείνους που ψηφίζουν την εξαθλίωση των πολιτών και με εκείνους που στηρίζουν αυτή την πολιτική έχουν και όσοι σήμερα και αύριο θα κάτσουν αναπαυτικά στον καναπέ τους να απολαύσουν την ημέρα.
Όσοι δεν κατέβουν στην ΠΛΑΤΕΙΑ όχι μόνο δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται αλλά έχουν την ίδια ευθύνη με τους βουλευτές που ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο. Δηλαδή όσο ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ είναι εκείνοι που ψηφίζουν το ξεπούλημα της χώρας και του λαού άλλο τόσο είναι και όσοι αράζουν στον καναπέ τους.

newstoday

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"ΟΧΙ στην δοκιμαστική λειτουργία του χυτα ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ"

Γράφει ο/η Ανεξάρτητος   
27.06.11
xyta-palaiokastrou_aero2010.jpgείπε η Αναπτυξιακή Περιβαλλοντολογική Κίνηση Παλαιοκάστρου, και εξηγεί τους λόγους που την ωθησαν να πάρει αυτή την απόφαση-Ειρηνική Πορεία εγινε στις 19-6-2011
Η Αναπτυξιακή περιβαλλοντολογική κίνηση Παλαιοκάστρου σε συνάντηση που έγινε στις 10-6-2011 στο κτίριο της Κοινότας Παλαιοκάστρου και στην οποία μετείχαν oi Καλλίνικος Βαιζίδης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Κυριακίδης Δημήτριος, Βασιλειάδης Ματθαίος, Αναστασιάδης Θεόδωρος, Λεπιδάκης Γεώργιος, Μοναστηρλής Δημήτριος και Μοναστηρλής Χρήστος. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος ενότητος Σκοτούσσης Μουρατίδης Νικόλαος και ο πρόεδρος του χωριού Μοναστηρλής Κωνσταντίνος. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης τα Θέματα που συζητήθηκαν ήταν
α) Συζήτηση περί της πρότασης της διοίκησης (υφυπουργείο εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη) για την δοκιμαστική λειτουργία του χυτα
β) Απόφαση για πορεία διαμαρτυρίας στον χυτα
Κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, τα μέλη μας Μοναστηρλής Δημήτριος-Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος-Κυριακίδης Δημήτριος και Αναστασιάδης Θεόδωρος συναντήθηκαν μαζί του .
Εκεί λοιπόν τους τέθηκε η πρόταση της διοίκησης η οποία έχει ως εξής :
Χρηματοδότηση επέκτασης χυτα Σερρών με την προϋπόθεση να δεχτούμε την
δοκιμαστική λειτουργία του χυτυ με υπολείμματα των μπλε κάδων του δήμου Ηράκλειας.
Τα μέλη μας αναφέρθηκαν στο ότι το έργο χυτυ Παλαιοκάστρου δεν είναι έτοιμο αφού δεν υπάρχει ολοκληρωμένη διαχείριση σύμφωνα με τις επιταγές του ΣτΕ το οποίο με την απόφαση 2954/2005 ορίζει πως θα είναι το έργο ολοκληρωμένο.
Όσον αφορά τα  υπολείμματα  των μπλε κάδων, μιλάμε για ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία δεν επεξεργάζεται ο συγκεκριμένος ιδιώτης που δραστηριοποιείται στον νομό μας άρα δεν πρόκειται για υπολείμματα.
Κατά την αποχώρηση των μελών μας τα οποία δεσμεύθηκαν να μεταφέρουν την πρόταση της διοίκησης στο Δ.Σ. του συλλόγου ο δήμαρχος τους είπε πως όποια απόφαση κι αν πάρουνε θα είναι στο πλευρό των κατοίκων.
Αφού λοιπόν ενημέρωσαν τα μέλη το Δ.Σ. ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις :
Για το πρώτο θέμα σχετικά με την πρόταση της διοίκησης αποφασίσαμε σε σύνολο 8 παρόντων μελών, οι 7 συμφώνησαν στο να απορρίψουν την πρόταση της διοίκησης διότι η χωροθέτηση έγινε  με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ κι όχι κατόπιν επιστημονικής έρευνας.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ από την τότε διοίκηση Παπαπαναγιώτου νομάρχη Σερρών, Ευαγγελίδη Λάζαρου δημάρχου Σκοτούσσας ο οποίος ομολόγησε δημόσια τα παραπάνω με γραπτή του δήλωση την οποία είχε δώσει στην τότε περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Λιονή Μαρία, μάλιστα αργότερα είχε κάνει και δήλωση μετανοίας για το συγκεκριμένο έργο.
Εξάλλου εκρεμεί και η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αίτηση ακυρώσεως .
Για το ίδιο θέμα ο Μοναστηρλής Δημήτριος έκανε την ακόλουθη πρόταση :
Στην πρόταση που έγινε από πλευράς της διοίκησης, με δεδομένο ότι διακρίνουμε δόλο διότι εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο χυτα Σερρών, δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών και θα επιχειρήσουν να πετάξουν όλα τα απορρίμματα εδώ,  απαντάω:
Όταν θα χρηματοδοτηθεί ο χυτα Σερρών, θα γίνει η μελέτη βιωσιμότητας  για την ολοκληρωμένη διαχείριση  και θα υπάρξει χρηματοδοτικό σχήμα για την ολοκλήρωση του έργου όπως προβλέπεται στην αδειοδότησή του, τότε θα το συζητήσω.
Το δεύτερο θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί στις 15/6/2011 Στην συνάντηση στις 15/6 πάρθηκε απόφαση για ειρηνική πορεία στις 19 -6- 2001 όπως κι έγινε
(φωτο: www.airphotos.gr)

Απίστευτη παπαριά Τρέμη!!!

Απίστευτη παπαριά Τρέμη που δείχνει την χαμηλή πνευματική στάθμη αυτών που μας ενημερώνουν:

"Άρα λοιπόν Παύλο το δίλημμα που έβαλε ο κ. Πάγκαλος είναι:
ή τανκς ή χρεοκοπία"!!!
Όλγα εγώ πάντως διαλέγω τανκς...

ΥΓ. Φυσικά ο Παυλής τη διόρθωσε ότι το δίλημμα Πάγκαλου ήταν Μεσοπρόθεσμο ή τανκς...

ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 - Η προφητεία που εκπληρώνεται

Πέρασαν περισσότερα από 1.900 χρόνια από τότε που ο τελευταίος εν ζωή απόστολος του Ιησού του Ναζωραίου, ο γέροντας πια αγαπημένος του μαθητής Ιωάννης, εξόριστος σ’ ένα άγονο νησί του Αιγαίου κατέγραψε το προφητικό του όραμα για την εποχή του «θηρίου», κατά την οποία, όπως έγραφε, ένα νέο οικονομικό σύστημα θα επιβληθεί παγκοσμίως. Τότε λέει, όλοι οι άνθρωποι της Γης θα αναγκασθούν να συναλλάσσονται με ένα «χάραγμα» που θα τους δοθεί επάνω στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πωλήσει οτιδήποτε, παρά μόνο αυτός που θα έχει το χάραγμα, το οποίο είναι σφραγίδα του ονόματος του θηρίου, ή ο αριθμός του ονόματός του, δηλαδή το νούμερο 666. Σήμερα γνωρίζουμε πλέον με βεβαιότητα ότι εκείνος ο άγιος γέροντας έβλεπε την εποχή μας…
 
Το «χάραγμα» του 666, ως σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της παγκόσμιας αχρήματης κοινωνίας που διαμορφώνεται, αποτελεί ένα κρισιμότατο σημείο των καιρών μας που βρίσκεται σε πορεία εξέλιξης.Καθώς το σημείο αυτό εκπληρώνεται, οι επίμονες συστάσεις της Αγίας Γραφής και των Αγίων μας για επαγρύπνηση, εγρήγορση, και προσοχή, λαμβάνουν πλέον μείζονα σημασία! Η παγκόσμια εμφάνιση και διάδοση του αριθμού 666 τις τελευταίες δεκαετίες, η επικράτησή του με τη μορφή γραμμωτού κωδικού και ο ηλεκτρονικός του σύνδεσμος με τις συναλλαγές, είναι ένα φαινόμενο που σημαίνει συναγερμό για τους μελετητές, τους γνώστες των ιερών κειμένων και για κάθε αληθινά πιστό χριστιανό. «Εσείς όμως προσέχετε· ιδού, σας προείπα τα πάντα», μας τονίζει με προνοητική φροντίδα η φωνή του Λόγου του Θεού (Μαρκ. ΙΓ’23).
Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ
«Και (το θηρίο) επιβάλλει σε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλούσιους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να δεχθούν για τους εαυτούς τους χάραγμα επάνω στο χέρι τους το δεξί ή επάνω στα μέτωπά τους, και έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά μόνο αυτός που έχει το χάραγμα, που είναι το όνομα του θηρίου ή ο αριθμός του ονόματός του. Εδώ είναι η (εκ Θεού) σοφία· αυτός που έχει (φωτισμένο) νου, ας λογαριάσει αθροιστικά τον αριθμό του θηρίου· γιατί είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός του είναι 666» (Αποκ. ΙΓ’16-18).
Η Αποκάλυψη μας μιλά για την εποχή που ο Αντίχριστος θα αναγκάσει όλη την ανθρωπότητα να συναλλάσσεται με το δικό του σύμβολο, ένα χάραγμα, δηλαδή μια σφραγίδα πλήρους υποτέλειας κατά τη συνήθεια των αρχαίων ηγεμόνων που χάραζαν ή σφράγιζαν τους δούλους τους, το οποίο θα τοποθετηθεί στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων. Θα είναι το σύμβολο του ονόματός του ή του αριθμού 666 που ταυτίζεται με το όνομά του. Χρειάζεται σοφία, μας τονίζει το ιερό κείμενο (η οποία ως δώρο Θεού είναι ανύπαρκτη στους απομακρυσμένους από το θέλημά Του), για να αθροίσει κανείς, την κατάλληλη στιγμή, τους αριθμούς που αντιστοιχούν σε κάθε γράμμα του ονόματος του Αντιχρίστου και τότε να βεβαιωθεί για ποιο πρόσωπο ακριβώς πρόκειται.
Ο αριθμός 666 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αγία Γραφή σε ένα κείμενο πολύ αρχαιότερο της Αποκάλυψη: η συνέχεια εδώ

'Η Δευτέρα Παρουσία, ο αντίχριστος και τα μικροτσίπ ελέγχου 2011'

ΒΙΝΤΕΟ - 'Η Δευτέρα Παρουσία, ο αντίχριστος και τα μικροτσίπ ελέγχου 2011' - ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ TV









Σοφία Σακοράφα: To Μεσοπρόθεσμο είναι έγκλημα



Εν όψει της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 212215 η ανεξάρτητη Βουλευτής Σοφία Σακοράφα απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων την παρακάτω επιστολή:

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2011

Προς
τον Αξιότιμο Πρόεδρο
της Βουλής Ελλήνων
Κο Φίλιππο Πετσάλνικο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Με βαθιά συναίσθηση του πολιτικού μου καθήκοντος ως βουλευτής του ελληνικού λαού, αναγκάζομαι να μην συμμετάσχω στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου, καθώς θεωρώ ότι δυστυχώς η Βουλή έχει μετατραπεί από σώμα κυρίαρχο, σε σώμα επικυρωτικό.
Τα βουλευόμενα δεν αποτελούν πλέον αντικείμενο δημοκρατικής ζύμωσης, αλλά είναι αποτέλεσμα εκβιαστικών πρακτικών και εκφοβιστικών μεθόδων, με συνέπεια να πλήττεται βαρύτατα και ανεπανόρθωτα η δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπονομεύεται η εντολή του λαού μας.

Η αποχώρησή μου από τη διαδικασία δεν την καταγγέλλει απλώς ως προσχηματική, αλλά υπογραμμίζει ευθέως ότι το ίδιο το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου είναι εγκληματικό για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Είναι ώρα βαριάς ευθύνης κι ελπίζω η πολιτική συνείδηση ενός εκάστου βουλευτή να υπερβεί εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες.

Με την παράκληση η παρούσα να αναγνωσθεί στο Σώμα,

με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Σοφία Σακοράφα

Μεσοπρόθεσμη… έκρηξη!

"Υποβρύχια" ολική ατιμωρησία! - Έκλεισε η υπόθεση - "Αθώοι" όλοι!

Με μια κίνηση που οδηγεί στο κλείσιμο με συνοπτικές διαδικασίες της υπόθεσης του σκανδάλου της αγοράς των υποβρυχίων Type 214 από της HDW/Ferrostaal και απαλλάσσει όλους τους εμπλεκόμενους - όπως ακριβώς το είχε προβλέψει το defencenet.gr - τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, η γερμανική Δικαιοσύνη σφραγίζει οριστικά τον φάκελο του σκανδάλου με την επιβολή ενός απλού προστίμου 177 εκατ. ευρώ, αλλά σημασία έχει η αιτιολογία βάσει της οποίας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση: "Δεν εντοπίστηκαν μίζες σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς"!

Πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί μαθηματικά σε ατιμωρησία όλους τους Έλληνες και Γερμανούς απατεώνες, τους διαφθορείς και τους διεφθαρμένους και κλείνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκλεισε και η υπόθεση της Siemens. Κανείς δεν θα πάει φυλακή για τα κλεμμένα.
Όλα αυτά την ώρα που ένας ολόκληρος λαός στενάζει κάτω από την μπότα του Γερμανού οικονομικού κατακτητή και καλείται μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων να αποδεχτεί την οικονομική καταστροφή της μέσω ενός οικονομικού προγράμματος που επιβάλει η Γερμανία!Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται απλώς να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκατ. ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου. Επιπρόσθετα αναμένεται να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ή της πολιτικής». Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων. Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν το «ντιλ», βάσει του νόμου, αλλά αυτό είναι τελείως τυπικό.

Οι εξελίξεις αυτές είναι αναμφίβολα θετικές για τους εν Ελλάδι κατηγορούμενους και ειδικά για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" που προήλθε από την προμήθεια των υποβρυχίων.
Την Παρασκευή συζητείται στην Βουλή η παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα το αν θα τον στείλει ή όχι σε δίκη, αλλά αυτό πλέον έχει διαδικαστική σημασία είτε παραπεμφθεί είτε όχι: "Πηγή" όλων των κατηγοριών είναι η γερμανική έρευνα, η οποία κλείνει με την παραδοχή ότι δεν εντοπίστηκε δωροδοκία σε βάρος του Άκη ή κάποιων άλλων Ελλήνων πολιτικών ή στρατιωτικών.
Έτσι απαλλάσσονται και οι Α.Χάγιας, Α.Παπαντωνίου, ο Κ.Ματαντός των MIE-MIETSEL αντιπροσώπων των εταιρειών HDW/Ferrostaal και όλα τα άλλα "λουλούδια" που εμπλέκονται στην υπόθεση και θα αποδοθούν "καθαροί" στην κοινωνία. Έτσι μπορεί ο κ.Α.Χάγιας να απολαμβάνει το δεκάδων μέτρων υπερπολυτελές γιοτ, την έπαυλη στα βόρεια προάστεια και όλα τα άλλα που κέρδισε τίμια εργαζόμενος ως αντιπρόσωπος των HDW/Ferrostaal στην Ελλάδα, εις υγείαν των Ελλήνων φορολογουμένων που πλήρωσαν τις μίζες.
Και να μπορούν με τους νέους τους συνεταίρους να σχεδιάζουν την εξαγορά της ... ΕΛΒΟ ως αντιπρόσωποι της MAN που επίσης διώκεται για σκάνδαλο που και αυτά θα κλείσουν με τον τρόπο που έκλεισαν τα σκάνδαλα των Siemens-HDW/Ferrostaal. Αυτή είναι δικαιοσύνη Made in Greece!
defencenet

Το αμερικανικό σχέδιο «εξαφάνισης» ενός δημοσιογράφου

Η μυστική εισήγηση, που καταγράφεται σε τηλεγράφημα του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Λευκωσία κ. Ρόναλντ Σλίκερ με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2006, είχε ως αποδέκτες τους Αμερικανούς πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, κυρία Κοντολίζα Ράις και κ. Ντόναλντ Ράμσφελντ, ακόμη όμως και τη μυστική υπηρεσία του Πενταγώνου, τη διαβόητη DIA...Στις 22 Οκτωβρίου του 2006 η Λευκωσία ξύπνησε συγκλονισμένη από την είδηση ότι ο τουρκικός στρατός προκάλεσε τον θάνατο άγνωστου αριθμού Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων κρατουμένων, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωα σε εργαστήρια παρασκευής χημικών όπλων σε κάποιο εργοστάσιο κοντά στην Αγκυρα.


Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει σάλο στην Κύπρο, πανικό στην Τουρκία και προβληματισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση θεωρούσε ότι οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μπορούσαν να παγώσουν την προσπάθεια έναρξης διαπραγματεύσεων με σκοπό την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Για το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες «Εθνος της Κυριακής» και «Φιλελεύθερος» και μεταδόθηκε από το MEGA Ελλάδος και Κύπρου οι Αμερικανοί διπλωμάτες κατηγόρησαν τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος υπέγραφε το αποκαλυπτικό άρθρο. «Οι αγνοούμενοι-πειραματόζωα της Τουρκίας» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ. «Το θέμα έγραψε ο Μιχάλης Ιγνατίου, “συνηθισμένο βέλος στα πλευρά μας”», αναφερόταν στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λευκωσία κ. Σλίκερ. Στο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» περιέχεται η άποψη μιας «προστατευόμενης» πηγής της πρεσβείας στο Intercollege, την οποία ο κ. Σλίκερ παρουσίαζε να υποστηρίζει χωρίς καμία απόδειξη ότι η προεδρία της Κύπρου (τότε πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος) όχι μόνο είχε αναθέσει τη δημοσίευση της υπόθεσης στον Ιγνατίου, αλλά και κατηύθυνε τον δημοσιογράφο να την αποκαλύψει δύο εβδομάδες προτού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητήσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. με σκοπό να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Αγκυρας. Οι ισχυρισμοί του στελέχους του Intercollege ταυτίζονταν με την εκτίμηση της αμερικανικής διοίκησης ότι η κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου μεθόδευσε τη δημοσίευση της πληροφορίας πως οι αγνοούμενοι χρησιμοποιήθηκαν από τους Τούρκους σαν πειραματόζωα προκειμένου να αμαυρωθεί η εικόνα της Αγκυρας και να περιοριστούν οι πιθανότητες ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.
«Αν οι καταγγελίες της κυρίας … αποδειχθούν αληθείς, ο Ιγνατίου είναι πιθανό να έπαιζε τον ρόλο του πρόθυμου συν-συνωμότη, από τη στιγμή που ένας αριθμός διαφορετικών συνομιλητών της πρεσβείας αναφέρουν ότι είναι στην τσέπη του προέδρου», έγραφε ο κ. Σλίκερ στο τηλεγράφημά του αποκαλύπτοντας ότι Ελληνοκύπριοι που είχαν σχέση με την πρεσβεία είχαν βάλει στο στόχαστρο τον Ιγνατίου. Με προφανή ειρωνική διάθεση, ο τότε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Κύπρο έγραφε ότι «φυσικά δεν είναι έγκλημα η άσκηση κριτικής στην πολιτική των ΗΠΑ στο Κυπριακό, όμως το δημοσιογραφικό αστέρι (star snoop) του “Φιλελεύθερου” χρησιμοποιεί εναντίον μας την πρόσβαση που του προσφέρουμε» (εννοεί τη δημοσιογραφική διαπίστευση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ). Ο κ. Σλίκερ προχωρούσε ακόμη ένα βήμα, προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους για να περιοριστεί η πρόσβαση του δημοσιογράφου στις πηγές πληροφόρησης. «Η προσπάθεια αποκλεισμού του από τη ροή των πληροφοριών θα αποτύχει και θα στραφεί εναντίον μας, όμως οφείλουμε να τον περιορίσουμε γρήγορα», εισηγούνταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών όπου ήταν διαπιστευμένος ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο ίδιος απέστειλε στις 8 Ιανουαρίου του 2008 στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακόμη ένα τηλεγράφημα, ενημερώνοντας για μια συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια. Ο Μιχάλης Ιγνατίου βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο της αμερικανικής διπλωματίας επειδή αρθρογραφούσε επιχειρηματολογώντας ότι ο φημολογούμενος διορισμός ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κυπριακό δημιουργεί ένταση στις σχέσεις της Λευκωσίας με την Ουάσινγκτον.
«Ο Χριστόφιας, που ήξερε καλά τον Ιγνατίου, υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο. Δεν ήταν βέβαιος (αναφέρεται στον πρόεδρο της Κύπρου) τι είχε οδηγήσει τον δημοσιογράφο στην εκστρατεία παραπληροφόρησης», έγραφε ο κ. Σλίκερ ο οποίος κατάφερε τρεις στόχους με μόνο μία προσπάθεια: ανάγκασε τον κ. Χριστόφια να καταδικάσει και να αποδοκιμάσει τον δημοσιογράφο, απέσπασε τη συμφωνία του προέδρου της Κύπρου για την τοποθέτηση Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου και τον έσπρωξε να δηλώσει ότι θα προτιμούσε έναν διπλωμάτη στο στυλ του Τομ Γουέστον… Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον Οκτώβριο του 2008, επιχειρήθηκε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία κατά του Ιγνατίου για «παραβίαση της εθνικής ασφάλειας» (breach of national security) των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη διαρροή άκρως απόρρητου αμερικανικού εγγράφου για το Σκοπιανό στην εφημερίδα «Εθνος». Κατά πληροφορίες, η διαφωνία ενός υφυπουργού και ενός βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών έσωσε τον δημοσιογράφο από τη βαριά κατηγορία που προβλέπει πολυετή φυλάκιση σε περίπτωση καταδίκης. Ομως μετατέθηκε στο εξωτερικό αριθμός Αμερικανών διπλωματών που χαρακτηρίστηκαν πηγές του Ιγνατίου, ενώ ένας τουλάχιστον ανώτερος αξιωματούχος δέχθηκε σφοδρή επίπληξη για τις φιλικές σχέσεις του με τον εν λόγω δημοσιογράφο!

trelokouneli

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Φιλιώ Σαραντίδου για ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ: Το βράδυ ψηφίζουν, το πρωί καταγγέλλουν


Η διαχείριση και η επέκταση του ΧΥΤΑ του Δήμου Σερρών συνδέεται άμεσα και με την κατασκευή ΧΥΤΥ όλου του νομού Σερρών. Εμείς δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση της κατασκευής ενός σύγχρονου ΧΥΤΥ που θα διαχειρίζεται τα απόβλητα όλου του νομού αλλά και τη διαλογή και επεξεργασία τους. Κάτι που έκαναν οι άλλες παρατάξεις και δέχονται τη κατασκευή ενός απλού ΧΥΤΑ που θα λειτουργεί στην ουσία σαν μια ανεξέλεγκτη χωματερή όπως η σημερινή. Υποχώρησαν μπροστά στις πιέσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Εμείς ξέρουμε ότι χρήματα υπάρχουν και από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) και όταν πρόκειται να στηριχτούν τράπεζες, ή μεγαλοεπιχειρήσεις. Στο θέμα του ΧΥΤΥ παίζεται ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι σε βάρος του λαού γιατί θέλουν να κουκουλώσουν τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που πρόκειται να συντελεστεί αν λειτουργήσει ΧΥΤΑ με προδιαγραφές χωματερής. Μεγάλη ευθύνη φέρει και ο κ. Φωτιάδης που ενώ γνώριζε από πριν ότι δεν εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση η επέκταση του σημερινού ΧΥΤΑ του Δήμου, γιατί στα σχέδιά τους είναι να λειτουργήσουν το ΧΥΤΑ – Χωματερή του Νομού στο Παλαιόκαστρο, δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο όταν συζητούσε το θέμα. Και σήμερα έρχεται να παρουσιαστεί ότι αγωνίζεται για το συμφέρον του λαού ενώ δεν του αποκαλύπτει όλη την αλήθεια. Αγωνίζεται για την δημιουργία ΧΥΤΑ – Χωματερή γιατί έτσι επιτάσσει το κομματικό καθήκον ενός κατά τα άλλα ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου.
Είναι καιρός ο λαός να εμπιστευτεί τον εαυτό του, τις δυνάμεις του και να τους γυρίζει μια και καλή την πλάτη. Σε όλους αυτούς που προωθούν τις τόσο λανθασμένες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση και με το προσωπείου του ακομμάτιστου ή δήθεν ανεξάρτητου.

Παγκόσμια πατέντα για φθηνή ενέργεια, σε ελληνικά χέρια.


Επένδυση μαμούθ στη Θράκη απο την Defcalion Green Technologies

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης-μαμούθ, της εταιρίας Defcalion Green Technologies στην Ξάνθη, για την παραγωγή ενέργειας από τη σύντηξη υδρογόνου-νικελίου (της εφεύρεσης των Foccardi–Rossi), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.
Την παρουσίαση έκανε ο...
Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης, συνοδευόμενος από τον εφευρέτη – Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντρέα Ρόσι και τον πρώην Πρέσβη, Καθηγητή επίσης στη Μπολόνια, Χρήστο Στρεμμένο, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υπουργός Αναπληρωτής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.

Α. Ξανθούλης: «Μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε»

Ο Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης ανέφερε αρχικά πως « Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια που ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε. Πράγματι την πρώτη φορά που είδαμε αυτή τη συσκευή που παράγει ενέργεια από το «τίποτα» πιστέψαμε απόλυτα τον καθηγητή Ρόσι. Υπήρξε αμφισβήτηση και πολλοί έλεγχοι από διεθνείς οργανισμούς, όμως υπάρχει πλέον ως βιομηχανικό πρότυπο και μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε» είπε. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η προσπάθεια έχει ένα εθνικό χαρακτήρα κάνοντας λόγο για «ένα φως που θα βγει και θέλουμε να είναι δικό μας και όχι του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Defcalion, η βιομηχανική παραγωγή ξεκινά από την Ξάνθη με το πρώτο εργοστάσιο μέχρι το Φθινόπωρο, όπου θα κατακευάζεται ο πυρήνας- αντιδραστήρας της συσκευής (το «μυστικό»). Ένα νέο εργοστάσιο θα λειτουργήσει μέσα στην επόμενη χρονιά πάλι στην Ξάνθη , όπου θα κατασκευάζονται πλήρεις συσκευές e-cat, ενώ το τρίτο εργοστάσιο μονάδα θα λειτουργήσει το 2013 και πάλι στην Ξάνθη και θα ασχοληθεί με την παραγωγή βιομηχανικών μονάδων. Το συνολικό κόστος επενδύσεων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί στην Ξάνθη;

Στο ερώτημα για το λόγο της επιλογής της Ξάνθης ως χώρου εγκατάστασης της βιομηχανίας, ανέφερε τρεις λόγους:

Καταρχάς, σημείωσε ότι στις 3-4 επισκέψεις του στην περιοχή διαπίστωσε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο του τεχνικού κόσμου της περιοχής καθώς επίσης ευγένεια και θερμή φιλοξενία των ανθρώπων. Κατά δεύτερο λόγο, ανέφερε ότι η γεωστρατηγική θέση της Ξάνθημε 2 λιμάνια, 2 αεροδρόμια δίπλα της και άμεση πρόσβαση σε όλα τα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα είναι πολύ σημαντική ενώ, κατά τρίτο λόγο, σημείωσε ότι η γενικότερη υποδοχή που υπήρξε ήταν πάρα πολύ θετική, σημειώνοντας «Θέλουμε η ανάπτυξη να πάψει να είναι κάθετη και να προχωρήσει πιο πάνω απο τη Λαμία και το Σχηματάρι. Η δική μου πατρίδα που είναι ο Βόλος και δεν με υποδέχτηκε όπως περίμενα, σε αντίθεση με την Ξάνθη που μας υποδέχτηκε όπως έπρεπε» ανέφερε με νόημα.

Δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο και το Πολυτεχνείο της Ξάνθης ενώ ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με τρεις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σχεδιάζεται και η ίδρυση ενός Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή.

Η συσκευή θα παρουσιάστεί σε επίσημο τεστ ενώπιον των ελληνικών αρχών στο πρώτο 10 ήμερο του Ιουλίου, ενώ αρκετά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει τη συσκευή. Παράλληλα, 17 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη καθημερινά. Είμαστε πολύ περήφανοι για την εποχή αυτή. «

Έλληνες της διασποράς χρηματοδοτούν την επένδυση

9 Έλληνες της διασποράς –που συνθέτουν την Defcalion Global- χρηματοδοτούν την επένδυση εκτός του Α. Ξανθούλη. Δεν υπάρχει δανεισμός ή άλλη χρηματοδότηση και επισημάνθηκε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα για επιχορήγηση καθώς η επένδυση καλύπτεται μόνο από ίδια κεφάλαια. «Έχουμε ενημερώσει την πολιτεία για το εγχείρημα αυτό και η παρουσία του κυρίου Ξυνίδη υποδηλώνει την υποστήριξη που μας παρέχεται» είπε ο Πρόεδρος της εταιρίας

Παράλληλα ο Καθηγητής Ρόσσι αποκάλυψε ότι ενδιαφέρον για την ανακάλυψη υπήρξε από διάφορες χώρες αλλά εκτίμησε ως πιο ειλικρινή την προσπάθεια που διαπίστωσε από την ελληνική εταιρία Defcalion στην αγορά της πατέντας, προσθέτοντας ότι είναι μεγάλος ελληνολάτρης και εκτιμά ιδιαίτερα τα επιτεύγματα της χώρας τους τελευταίους 25 αιώνες. «Υπάρχουν επιχειρηματίες με πατριωτικό αίσθημα και σε αυτή τη στιγμή δεν θα δούμε τι θα πάρουμε από την επένδυση αλλά τι θα δώσουμε στη χώρα» είπε ο Καθηγητής Χ. Στρεμμένος, επισημαίνοντας και την πολιτισμική διάσταση για την επίτευξη της συνεργασίας.

Τεχνικά στοιχεία της συσκευής

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρίας «Είναι ένα κουτί-αντιδραστήρας που χρησιμοποιεί νικέλιο και υδρογόνο που μας δίνουν θερμική ενέργεια. Είχαν γίνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για την ψυχρή σύντηξη αλλά εμείς καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή η μορφή παραγωγής ενέργειας και ενώ η Ελλάδα διαθέτει το 83% της ποσότητας νικελίου στην Ε.Ε.

Μπορεί να παράγει μέχρι 30 κιλοβάτ/ώρα θερμικής ενέργειας. Έχουμε προχωρήσει πειραματικά και είμαστε τοιμοι ννα παρουσιάσουμε το Οκτώβριο διάταξη 1 μεγαβάτ και το Νοέμβριο 12 μεγαβάτ ενέργειας.

«Το κουτάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακή ή βιομηχανική χρήση παράγοντας θερμική ενέργεια ενώ μπορεί να παραχθεί και ηλεκτρική ενέργεια που η χώρα έχει ανάγκη». Το κόστος υπολογίζεται σε 4-5.000 ευρώ και η απόσβεση υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά σε διάρκεια τον ένα χρόνο. «Θα καλύψουμε όλο τον κόσμο και είναι ένα μεγάλο εγχείρημα γιατί, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, με αυτή την τεχνολογία έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλος θόρυβος και παρόλο που η Ελλάδα έχει την αποκλειστικότητα εκτός Αμερικής η χώρα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. Υπήρξαν ερωτήσεις κοινοβουλευτικές σε Ομπάμα και Μπερσλουσκόνι για το λόγο που η Ελλάδα πήρε αυτή την πατέντα. Ελπίζουμε τώρα να υπάρξει ενδιαφέρον και στην Ελλάδα.» ανέφερε ο Αλέξος Ξανθούλης.

«Από ελληνική υπεραξία ενός προϊόντος θα μειώσουμε το κόστος θέρμανσης και θερμού νερού χρήσης, στο 10%. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και ένα οποιδήποτε μηχανισμό για να μετατρέπει τη θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική και να επιστρέψει το πλεόνασμα στη ΔΕΗ. Επεσήμανε, παράλληλα ότι δεν παράγεται καμία επιβλαβής ενέργεια. Το κόστος είναι μικρότερο από 1 λεπτό ανά κιλοβατόρα, σε αντίθεση με τα 12 που πληρώνει σήμερα ο Έλληνας ενώ η σημασία για τη βιομηχανία, την αγροτική οικονομία, και την τροφοδοσία των νησιών είναι αρκετά μεγάλη. Χρησιμοποίησε για παράδειγμα τη χρήση ενός μηχανμήματος σε σπίτι 200 τετραγωνικών, όπου με μια συσκευή παρέχεται δωρεάν όλη η θερμική ενέργεια που απαιτεί το σπίτι ενώ θα εισπράτει 2.500 ευρώ από τη ΔΕΗ από πώληση της ηλεκτρικής.

Υψηλές παρουσίες στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός από τα στελέχη της εταιρίας, αρκετοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας αλλά και εκπρόσωποι ξένων κρατών και φορέων που μαρτυρούν τη σημασία που δίδεται στην επιτυχία της εφεύρεσης. Ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης της Γερμανίας που ελέγχεται από το κόμμα των Πρασίνων, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας της Κίνας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της «Λάρκο» η οποία θα προμηθεύει με νικέλιο, ως πρώτη ύλη, στην Defcalion. Παράλληλα, υπήρξε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τους Δήμους της Αθήνας που ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση συστημάτων σε δημοτικά κτίρια.

Εκτός από τους δημοσιογράφους ελληνικών και διεθνών μέσων, ερωτήσεις υπέβαλλαν και επιστήμονες και άνθρωποι των επιχειρήσεων, παίροντας από τον Αντρέα Ρόσσι απαντήσεις που αφορούν μόνο στο εξωτερικό και όχι στον εσωτερικό πυρήνα της συσκευής, που αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

http://e-aftodioikisi.gr